Ett gott skratt förlänger livet


Naturmupp

Finast ligger och sover sött, men jag kan inte sova. Jag är så nervös inför morgondagens tandläkarbesök.
Jag vet att det inte är farligt, jag kommer inte att dö och han lagar ingenting imorgon, det är bara en undersökning, men ändå...jag har så ont i magen!

Så jag sitter och surfar. Jag tittar lite på naturmupps kläder och skor. Jag måste inhandla ett par varma skor/kängor och termobrallor och en jacka så att jag kan vara med i vinter och fiska.
Jag kan inte sitta där ute med varmfodrade stövlar från DinSko och fuskpäls ifrån H&M liksom...
Så imorgon medans jag uträttar ärenden i Örebro ska jag passa på att handla.

Det är fantastiskt vad mycket man kan hitta på internet. Dom senaste dagarna har jag klickat hem böcker, film, skor och kläder och allt är på väg hem till mig ;)

Och så kan man hitta sitt livs kärlek på internet också. Det har jag verkligen gjort. Min fina Samuel.
Vi passar ihop. Vi är som ler och långhalm. Som handen i handsken. Som glass och chokladsås.
Tack älskade fina Samuel för att livet är så fint med dig. Min pojkvän. Min bästa vän.


Imorgon ska jag träffa Lisa. Min allra äldsta vän. Min vän sen 25 år tillbaka i tiden. Det ni! Det ska bli väldigt roligt att träffa henne. Jag vill höra allt om hennes liv och vad hon har för sig.


Jag har hittat ett köksbord också. Det ska köpas på söndag. Det var ett tag sen som jag hade ett köksbord så det ska bli trevligt att köpa ett ha ha :)
Det känns lite "onödigt" att köpa ett köksbord eftersom att vi tittar efter en lägenhet att köpa gemensamt, men man vet aldrig när rätt lägenhet dyker upp och ett billigt köksbord kan man kasta sen om man vill ;)


Inatt somnade jag på soffan. Jag gav upp att ligga i sängen när jag snurrat runt i två timmar och tankar och funderingar snurrade framför ögonen som ett kalejdoskop så jag gick ut till soffan och löste ett korsord och sen somnade jag och vaknade av att Samuel kom upp för att åka till jobbet.
Jag vill inte somna på soffan inatt.
Jag vill somna bredvid Samuel och känna hur gott han luktar...


Nu ska jag intala mig själv att tandläkarbesök är en pice of cake och gå och lägga mig.

Måndag.Igen...



Nya hemmauniformsbrallor. Fina va? =)

Jag är nervös inför tandläkarbesöket imorgon. Så otroligt nervös...så jag har fått huvudvärk...

Mitt hjärta var hemma nyss och kramades och stack iväg för att träna med en gång. Jag längtar till han kommer hem igen. Jag tror min tandläkarrädsla kan tryckas bort om jag får vara nära honom och känna mig trygg.
Synd att han inte kan följa med imorgon ;)

Fin Fredag

Imorse när Samuel åkte till jobbet hade jag sån huvudvärk, bakom vänstra ögat så jag orkade knappt krama honom. Halv nio vaknade jag ur min dvala och masade mig upp och blandade till en 2:a Treogrogg och la mig i sängen igen och försökte att ligga så stilla som jag bara kunde.
Halsen värkte på högra sidan och det kändes konstigt i bröstet som vanligt.
Jag ville bara dö.

Men eftersom att jag väntade besök av mina bästa vänner Emma och Mathilda så fick jag avbryta min dödsångest och åka till affären. Jag köpte lunch som jag förberedde innan jag hämtade dom på stationen.
Jag blev så glad och varm i hjärtat när jag såg dom komma gående på perrongen. Mina vänner, här för att hälsa på mig!
Dom mumsade glatt i sig av pizzan som jag gjort och vi åt nästan upp hela. Älskar vänner som älskar att äta ;)
Efter det så gick vi en promenad ner på stan och in på Hemköp för att köpa lite godis till mig till kvällen.
När vi kom hem igen så bjöd jag på fika. Jag hade bakat Ryttarkaka och så hade jag lite annat också.
Det var så härligt att ha dom här och vi pratade om allt möjligt och planerade inför Londonresan i vår och pratade om SEKOfesten nästa Lördag. Det ska bli så roligt!
Jag fick ett sååååå fint fat ifrån Indiska som dom vet att jag tycker om. TACK igen!!!

Det var tråkigt att lämna av dom på stationen. Jag ville att dom skulle stanna. Helst för alltid, men dom har lovat att komma och hälsa på mig snart igen. Och jag åker ju naturligtvis till Örebro snart igen.









Tack älskade vänner för att ni kom hit <3

Efter att jag lämnat tjejerna åkte jag hem till Samuel och bytte nycklar. Han ska komma hit och sova ikväll och eftersom det kan bli sent, fick han min nyckelknippa med nyckeln till porten. Jag har bara en sån.
Han är så snäll, som vill komma och se till mig även om jag kanske sover när han kommer.
Världens bästa pojkvän vad jag älskar dig!


När jag och tjejerna var ute och gick förut blev jag yr och konstig.
Nu känner jag mig väldigt trött och sådär löjligt matt i kroppen.
Nu blir det stenhård vila resten av kvällen.

Voila!

Jag var iväg förut och köpte medicin mot magkatarr. Jag är villig att tro på Mira, att det kan vara det. Så nu får vi se. Inatt hade jag väldigt ont så det vill jag inte uppleva igen.

Jag har även bakat för imorgon kommer Emma och Mathilda och hälsar på mig. Det har varit bestämt sen ett tag tillbaka och även fast jag är sjuk så vill jag verkligen att dom ska komma. Jag behöver piggas upp.

Annars händer det inte mycket...jag är mest bara väldigt trött. Idag sov jag till 10:44. Olikt mig. Hur mycket kan jag sova egentligen?
















Har alltid gillat Brigitte Bardot. Jag tycker om hennes hår! Jag är arg på mig själv för att jag blekt sönder mitt tjocka fina hår genom åren...och färgat och haft mig...Nu är mitt hår på utväxt. Nu ska det bli riktigt långt!

Krank





Titta så små dom är i videon!


Idag är jag hemma från jobbet. Det går tungt att andas. Jag antar det beror på förkylningen som jag aldrig blir av med, eller så är det någonting annat...
Jag får inte komma till en Vårdcentral här förrän jag listats om...Jag ska få en blankett hemskickad och sen ska jag skicka tillbaka den och efter det får jag söka vård här...
Men om det inte blir bättre får jag söka mig till Örebro...Känns bara surt att behöva åka ända dit för ett läkarbesök...
Jag trodde att det som rör mig flyttades med när jag folkbokförde mig här men inte...


Jag ska se om jag kan somna en stund i soffan med katterna, det kanske kan kännas lite bättre efter det.
Och kanske blir det lite bättre med hjälp utav pojkvänskramar ikväll...Ja hoppas får man göra!

Måndag igen...


Jag satt med fyra kryssade nummer på min Bingolott och när femte numret kom blev jag ju jätteglad. Tills jag såg att jag vunnit en ny lott. Ha ha :) Samuel sa något i stil med: men vad faan?
Ja ja, så antingen får jag spela ensam på söndag eller rätta lotten på nätet dagen därpå.

Idag känns det som att det står någon på min bröstkorg och det låter inte vacker när jag hostar. Jag som trodde att min förkylning var bra!

När klockan ringde halv elva idag så var jag så trött så hälften vore nog. Jag skulle kunna sova hur mycket som helst verkar det som...
Men så tänker jag att jag har så mycket att se fram emot....det finns så många fina planer så då masar jag mig ur sängen tillslut...

Farfar har åkt in på sjukhus igen, två gånger samma vecka men nu ska han vara kvar där ett tag till dom får ordning på honom. Alltid nervöst...

Töntig som jag är så kan jag inte vänta med att träffa Samuel förrän på Torsdag kväll, så imorgon kväll åker jag dit och sover. Jag känner ett enormt behov av hans närhet just nu och det finns ingen anledning till att inte vara nära honom då när jag kan...


Nu ska jag lyssna på musik innan jag måste till jobbet...se om jag kan få fart på mig...wish me luck...

SkönSöndag

I morse ( okej förmiddags ) strax innan 11 så väcker Samuel mig. Han kilar iväg och sätter på kaffe och sen kommer han tillbaka och kramas och då är jag övertygad om att klockan är typ åtta på morgonen för jag är så trött. Det finns inget bättre sätt att vakna på än få en massa kramar av den som man älskar mest i hela världen.
Vi kilade över till Michaela och Johan igår kväll och drack några öl och pratade en massa barndomsminnen. Det var trevligt att vara hos dom och jag hoppas att vi kan ses snart igen.
Innan det så drack jag rödvin och spelade musik och när Samuel kom hem så hade jag maten färdig. Som en liten vinad hemmafru ;)
Idag har vi bara slöat och det har varit välbehövligt. Jag har inte blivit rastlös en enda gång idag.
Varje söndag i några månader har vi köpt varsin Trisslott för att vinna lite pengar, men det har verkligen inte gått bra och förra veckan blev jag förbannad och sa att vi ska spela Bingolotto istället och överge Triss.
Så nu sitter vi här med varsin Bingolott och väntar på att det ska börja ha ha ha =) Det kommer vara första och sista gången vi spelar men lite roligt är det ha ha. Pensionärer.
Söndagar är veckans bästa dag!

Musik


Några låtar som ni bör lyssna på:


Patti Smith - Because the night

The Velvet Underground & Nico - There she goes again

Ewan MacColl & Peggy Seeger - Blackleg miner

The Strawbs - Lay down

Ruth Brown - You don`t know me

David Bowie - Rebel rebel

Grym


En super Lördag

Jag blev väldigt förvånad imorse när jag vaknade av att Samuels väckarklocka gick igång och att han gick upp FÖRSTA gången som den ringde. Han är liksom Kungen av Snooze.
Men det är klart att han studsar upp ur sängen när han ska iväg och fiska ;)
Jag fick somna om och blev väckt med pussar när han skulle åka.
Hans glädje smittade av sig till mig. Han var som ett barn på julafton.
Jag saknar honom redan. Dom två senaste dagarna har varit väldigt bra och då blir det tomt när han åker iväg. Men jag har tur för han kommer hem sen och är glad och har haft en bra dag!
Jag ska alldeles strax göra mig iordning och åka till Örebro för att träffa min syster. Jag saknar henne sjukt mycket så det ska bli underbart att träffa henne idag. Lillasyrran liksom.
Solen skiner och det är väldigt kallt, men det gör ingenting, det blir en superfin dag.
Ikväll kanske vi ska dricka lite öl med Michaela och Johan. Oliver får dricka välling.
Jag tycker väldigt mycket om den där lilla familjen!
Jag kanske kommer med en uppdatering senare idag...

Torsdag!

I förmiddags tog jag mig hem till Michaela och lille Oliver som blivit förkyld. Jag tänkte att charmtrollet inte skulle le när han såg mig eftersom att han är sjuk, men det gjorde han. Sitt söta sneda leende och sen ett stort leende. Sen fortsatte han att le och skratta. Han är så härlig! Jag får verkligen bra energi utav den lille killen. Jag hade honom i knät en bra stund och busade med honom.
Jag fick smaka på bullarna som Johan bakat dagen innan. Dom var jättegoda.
Så skönt att sitta och prata om allt med Michaela. Vi kan verkligen prata om allting.
Jag har hittat en jättefin vän i Michaela.

Jag har lyssnat på musik ett par timmar.
Jag är inte direkt mottaglig för min farfar är på sjukhus och jag känner mig orolig och rastlös innan jag får veta hur det är med honom...

Jag ska hem till min särbo och äta ikväll. Jag åt lunch ensam och det är ju förjävla tråkigt så middagen blir med honom. Jag får se om jag sover kvar eller om jag går hem.

Jag hade helt vansinnigt ont i huvudet igår och idag har jag ont bakom ena ögat, typiskt migränaktigt, så jag tar tablett på tablett känns det som....Det är så otäckt att ha så där ont i huvudet som jag hade igår.

Imorgon jobbar jag mellan 05:00 och 11:52 sen är jag ledig hela helgen..så skönt!

Det känns som att jag byggt upp något slags tryck så att jag skulle behöva gråta en stund. Det brukar alltid kännas lite bättre efteråt.
Jag hoppas att min pojkvän kramar mig hårt när vi ses.

Tisdag


När jag bläddrar i någon gammal tidning som jag tycker om är det som att jag inte ser bilderna.
När jag lyssnar på musik som jag normalt brukar kunna spränga högtalarna till, är det som om jag inte hör musiken.
Det är så jobbigt!
Jag brukar kunna suga åt mig som en svamp!
Antingen så är jag understimulerad eller så håller jag verkligen på att bli deprimerad.
Båda sakerna skrämmer mig.

Jag hade väldigt svårt att somna igår. Jag gick och la mig innan Samuel för jag hade tråkigt, men lyckades ändå inte somna.
Och när jag sov drömde jag att jag försov mig till jobbet och att mitt tåg gick sönder mitt ute i vildmarken och att jag blev skjuten. Jag låg ner på marken och låtsades spela död. Då kom en man fram och sköt mig i axeln, i magen, i bröstet och i pannan. Men jag levde. Jag försökte hålla andan. Tillslut stoppade mannen pistolen i munnen på mig och skrek: ANDAS DÅ FÖR FAN!
Men jag höll andan och tillslut gick han.
Det gjorde så ont i hela kroppen och jag kunde knappt röra mig. I verkligheten hade jag ju varit stendöd, men inte i drömmen.
Och i tågkaoset kom det fram två kvinnor till mig från ett annat tågbolag, som inte finns, och ville att jag skulle börja jobba hos dom istället.

Det går säkert att tolka den här drömmen, det finns säkert en massa budskap i den, men jag orkar inte.

På Torsdag ska jag koppla in min LP spelare och se om den får mig att bli normal igen. Jag kanske borde köpa mig rödvin och spela skivor på Fredagkväll som jag brukade göra förr...
Men jag är rädd att jag kommer sitta där med rödvinet och inte höra musiken igen...

Underbar ledig höstdag!


























Tack fina vänner för en superbra ledig dag <3

Lediga dagar är bäst

I förmiddags åkte jag till Örebro för att träffa Linda. Vi hade stämt möte på Bara Vara men vi möttes redan i parkeringshuset av en slump.
Det är så skönt att träffa Linda. Vi har känt varandra sen...typ -98 -99. Men det var inte förrän till för några år sen som vi skulle behöva varandra på riktigt, på liv och död faktiskt.
Som vanligt gick käftarna i ett på oss mellan kaffeklunkar och smörgåstuggor.
Tack Linda för att du är en sån fin vän!

Jag åkte hem till mamma och pappa, busade med Rocco och hämtade min TV och fick en ring utav pappa som han hittat i en tvätthall,så gullig ha ha ;) . Jag körde mamma till jobbet och innan det svängde vi förbi mormor och morfar och sa hej. Mormor har gjort steg 2 av 2 i sin pacemakeroperation så det var skönt att se att hon var på benen.

Via antennen får jag in alla kanaler som ingår i ett normalt basutbud i min lägenhet. Så nu ska jag fundera om jag vill ha mina Boxerkanaler eller om jag ska nöja mig med dom kanalerna som finns gratis.

Blä jag har en aning ont i magen för att jag inte ätit på för många timmar...men snart kommer Samuel hem så då får jag äta...kanske ska tjuva en macka innan...


Igår umgicks jag med min svägerska nästan hela dagen. Timmarna bara flög förbi!
Vi var hemma hos mig en stund, på stan, lunchade på Kaffe Latte, åkte till en auktionsfirma i Kungsör och sen fikade vi där Samuels mamma börjat jobba lite extra. En jättebra dag och skönt att berätta lite om sig själv och få veta mer om Mikkiz.

Två jättebra lediga dagar med andra ord...

Nej dags att tjuva en macka...

R.I.P Räven

Jag tror att jag körde på en räv inatt när jag körde hem ifrån jobbet.
Helt plötsligt kom den ut ur mörkret och på några sekunder velade den fram och tillbaka vart den skulle och så kom jag körandes och jag tror att sidan på min bil körde på räven...Men jag vet inte...det kändes som om någonting tog i sidan på bilen och jag skrek HELVETEEEEE och sen var det över...
Eftersom att det var mitt i natten så såg jag ingenting i backspegeln...
Efter tio minuter kommer det ytterligare en räv som precis klarar sig från att bli överkörd av mig.
Det är det jag hatar med att köra bil på natten. Alla djur som är ute och springer över vägen.


Jag vaknade upp i morse och var täppt i näsan och det kittlar i munnen och i halsen och jag kallsvettades när jag var i affären förut.
Jag vill verkligen inte bli förkyld.
Det är tur att jag är ledig imorgon och på torsdag ifall jag skulle bli förkyld, så jag kan bli bra igen.

Jag längtar efter Samuel. Jag vet att jag träffade honom igår, men jag längtar iallafall. Jag tycker inte om att sova ensam. Imorgon får jag sova bredvid honom igen.
Jag vaknar ofta på nätterna när jag inte sover bredvid honom, av att jag letar efter honom.
Och ibland när jag sover bredvid honom vaknar jag och ser så att han ligger där.
Jag är världens tönt!
7 månader på Fredag. Fast egentligen var det vi från första dagen vi träffades. 14 februari.
Nykär.
Men jag blir snarare merkär.
Känslorna för den där fina människan växer sig starkare för varje dag som går.

Imorgon ska jag träffa Mikkiz. Jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på, men det spelar ingen roll vad vi gör, det ska bara bli roligt att umgås!

På Torsdag ska jag åka och hämta min TV som jag fått av mamma och pappa. Dom är så snälla och fina mot mig!
Så när jag fått ordning på TV:n får allt min särbo börja spendera lite tid hemma hos mig...Min TVtönt.

Jag tänkte igår att jag skulle fixa en massa saker här hemma innan jobbet...jag har plockat med kläder och sängkläder men det är allt..Ja lagat mat har jag också gjort...
Jag känner mig inte helt hundra och ogillar snor i näsan...

Och om det är någon som vill bli av med ett vitt rektangulärt köksbord så hör av er till mig!

Svoooosch

Helgen bara sprang förbi. Jag hade en så bra och trivsam helg så det känns lite sorgligt att den är över faktiskt!

Mat, vin och bowling med småbarn på Strömpis dansgolv i fredags.
Trapphäng på Lördagen.
Soffmys, tacos och bastu med Mikkiz och Anders på Lördag kväll. Ja och Samuel förstås ;)
Kantarellplockning i drygt fyra timmar igår med Samuel och så film på kvällen.
Verkligen en toppenbra helg!

Nu ska jag alldeles snart gå ut och gå med Michaela och Oliver och så ska jag förbi Samuels mamma och rasta Gambo lite snabbt i trädgården då ordinarie hundvakten inte kunde rasta honom. Stackars får gå ut i trädgården med koppel på när jag kommer ha ha =) Men är man en stor rottweiler får man rastas så när jag kommer.

På onsdag har jag fått en extra ledig dag, en 0dag för att jag jobbat så mycket och på torsdag har jag ledig dag. Jobbhelgen är inte så farlig som tur är.

Bäst att klä på sig så inte Michaela och Oliver får vänta på mig.

HEJ!




















Tack fina vänner för en jätterolig kväll. Precis vad vi behövde!

Trots chock och ledsenhet med anledning av tåget som spårade ur med våra Hallsbergskollegor ombord så vände vi sinnesstämningen och hade riktigt roligt...


Ikväll väntar mat och bastu ute hos Mikkiz och Anders för det har Samuel bestämt ;)

RSS 2.0