2011





































image description

Det är väldigt svårt att summera ett helt år, men jag tycker att bilderna ovan säger sitt.

Det har varit ett roligt och händelserikt år.

Jag och tjejerna åkte till London och shoppade och mötte våren. Det var jättemysigt.

Jag och Samuel blev sambos. Vi köpte en lägenhet som vi renoverade och trivs så himla bra i!

I renoveringsvevan, närmare bestämt under Valborgshelgen blev våran bebis till. Det är nog det största som hände det här året och det som kommer att vara den största grejen 2012 då han kommer att finnas hos oss, utanför magen.

Nästa år önskar jag bara att mina nära och kära får vara friska och att vi får ett roligt år tillsammans.
Och det är ju skottår så den där ringen hoppas jag sitter på mitt finger till sommaren ;)

Utan TV

Nu har vi el i badrummet men blev av med TV kanalerna. Det går inte ens att kanalsöka. Den har stått och tuggat på 0% i flera timmar. Elektrikern bröt strömmen och TVn var på och när strömmen kom tillbaka var jag tvungen att starta om boxen men det fungerar inte. Jag hoppas att Samuel kan få ordning på det när han kommer hem. Det brukar ju inte bli så här av ett vanligt strömavbrott...


Vecka 35

I Söndags gick jag in i vecka 35 och då såg jag ut så här:



Jag mår fortfarande prima. Visst, magen är " i vägen " men det gör ingenting. Det är ju en liten bebis som bor där inne =)
Snart, snart kommer han ut. Jag längtar! Jag behöver någon att prata med om dagarna ;)

Jag ska sammanfatta mitt år lite tror jag, men inte just nu. Jag skriver nog om det imorgon.

Nu är det dags för lunch och elektrikern borde komma tillbaka snart och dra elen till badrummet. Jag vill få det överstökat. Lite speciellt att ha en främling i sitt hem. Men han verkar väldigt ofarlig och är yngre än mig.

Vaktar bebisen

Ingen kan sno våran bebis ;)


Stormen Dagmar

Igår kväll och inatt tyckte jag minsann att det stormade mer än kvällen och natten innan.
Jag tyckte att det var obehagligt då rutorna knarrade liiite för mycket. Tom Samuel som knappt vaknar om man skriker blev väckt av att det blåste inatt.
Det är lite sol ute idag så något gott har stormen fört med sig.

Idag ska jag ner till bilskojarna och se om jag fått min domkraft eller inte. Jag glömde helt bort det förra veckan.
Sen blir det att titta lite på rean i dom få affärer som finns här, och se om jag hittar några små byxor till bebisen.
Jag tittade igenom kläderna igår och insåg att han inte har så många byxor.

Igår la jag iordning dom kläderna som jag vill ha med till BB. Jag vet inte riktigt vad man behöver ha med sig för saker dit, men kläder till bebisen, hygienartiklar till mig, bekväma kläder till mig, alla papper från MVC, kamera och något energigivande typ choklad och något annat att äta.
Någon som har något tips på någonting som behöver tas med i BB väskan?

Jag känner mig fortfarande lugn inför det som komma skall. Förlossningen alltså. Sen hur jag känner när det väl drar igång är en annan femma. Jag vill liksom få ut bebisen nu så jag kan gosa med honom!
Jag har lite tankar om ev bedövning och så, så jag känner att jag har koll på det, sen vet jag inte vad jag vill ha eller inte vill ha när jag väl är där.
Jag hoppas bara att bebisen inte vill komma ut när Samuel är i Finland med sin pappa näst nästa helg för jag vill verkligen ha med honom på när det är dags.

Nehej, ta tag i den här dagen kanske.

Jul

Julafton var riktigt bra igår.

Först var vi hos min familj i Örebro och åt en massa gott och fick julklappar. I veckan ska vi köpa det sista till våran bebis för pengar som vi fick igår =)
Vi åt någonting hela tiden tror jag när vi var i Örebro haha.
Efter några timmar var det dags att åka till nästa ställe, tillbaka till Köping.
Det var Nellie som fick julklappar igår, jag tror att hennes mamma tyckte att det var roligast haha =)
Anders styrde upp ett gruppfoto som jag har stulit av honom:



Från vänster ser ni Anders pappa, sen är det Nellie i knät hos sin mormor, sen kommer Anders mamma, bakom henne sitter Mikkiz sen har vi Samuel och julgranskulan och på golvet sitter fotografen Anders =)

Idag ska vi hem till Samuels pappa och hans fru för att fira jul. Jag undrar vad vi ska äta? ;)

Imorgon är det annandag jul och jag tror att ví bara ska vara hemma då och skrota runt. Kanske måla färdigt köksstolarna som vi aldrig målar färdigt haha ;)

Jag hoppas att ni andra också hade en bra julafton igår och att ni inte satt ensamma.

Just det, vecka 35 idag. Nu kommer han snart ut till oss =)

Min födelsedag

Jag har haft en jättebra och mysig födelsedag. Mest glad har jag varit över att Samuel varit ledig och vi har gjort saker ihop. Bilden nedan, jag letade efter Leo och såg ett par ögon lysa i mörkret i lilla rummet:


Pepparkakor

Älskar doften som dom lämnat i lägenheten. Degen var usel, nästa år ska jag göra en egen!


Lite tårar

Nu när vi fått alla möjliga tv-kanaler ( som för övrigt visar samma filmer om och om igen ) så har vi MTV.
Jag har tittat på ett program som heter 16 and pregnant och det var ett par där som jag tyckte synd om.
Killen lämnade tjejen ensam hemma hela tiden för att vara ute med sina kompisar och när deras bebis kommit är han aldrig hemma. Vilken omogen skit. Såklart, dom är typ 16 år, men ändå, det finns jättemånga unga föräldrar som blir jättebra föräldrar och klarar det jättebra.
Men tydligen inte den här killen.

Och då känner jag mig bara så himla glad. Att jag är så pass gammal som jag är och att jag inte går igenom den här graviditeten ensam utan att jag har Samuel. Jag vet att han kommer att finnas för mig när bebisen kommit och han kommer att bli världens bästa pappa.
Vi kommer att växa in i rollen som föräldrar tillsammans och göra det jättebra tror jag.

Jag beundrar dom mammor som är ensamma. Som inte har någon att dela graviditeten med och sen sköter bebisen helt ensam. Ja och ensamma pappor också såklart!
Jag klarar jättemycket ensam, men att få barn är jag glad att jag inte är ensam om att få utan att jag har Samuel.

Jag undrar om jag kommer att gå över tiden eller att få bebisen innan 3 februari. Om jag går över tiden hoppas jag verkligen att det inte blir alltför länge... Spännande, om inte alltför länge lär jag märka det ;)

Frostar av frysen

Det är verkligen tråkigt att frosta av frysen, men det är också en punkt på min att göra lista. Det sköter sig nästan själv ändå. Jag går dit emellanåt och lossar på lite is bara. Det är snart färdigt.

På Torsdag nästa vecka kommer det elektriker hit och drar in el till badrummet så att vi kan koppla in tvättmaskinen. Det var också en punkt på min att göra lista. Det känns bra att det snart blir gjort!

Andra har en bucket list, saker att göra innan dom dör, jag har en att göra lista innan bebisen kommer =)

Det var en sån mysig dag igår!

Efter en natt med riktigt usel sömn åkte jag till Örebro vid klockan åtta på morgonen. Jag åt frukost med mamma och pappa innan jag började att rulla julkolor. Fikade på vaniljbullar och blev lurad att köpa en blomma till mammas chef när jag i själva verket fick en blomma själv ;) Mamma och pappa överraskade mig med att uppvakta mig inför min födelsedag igår haha. Jag hade INGEN aning. Förstod inte varför dom började sjunga haha.
Tack för presenterna =)

Klockan ett mötte jag Emma, Mathilda och Mira för att äta lunch på Java. Det var gott och så roligt att sitta och prata. Mira och Bob ska gifta sig i sommar så vi fick höra på bröllopsplaner och se Miras helt underbara klänning! Dom är så söta och jag är så glad för deras skull!
Klockan två kom Bob och Knudsen och fikade med oss. Vi skrattade jättemycket och hade det riktigt bra!
Sötaste tjejerna hade med en födelsedagspresent till mig. En jättefin och mjuk röd klänning som jag kan ha på julafton. Jag älskar den!
Jag fick ett så sött meddelande av Knudsen igår kväll som gjorde mig jätteglad.
Jag har världens bästa vänner!

Ikväll kommer det en karl från Trygghansa och pratar barnförsäkring med oss. Jag tycker att det är skönt att det kommer någon hem hit, då jag själv är dåligt insatt i det med försäkringar. Vi behöver inte tacka ja till hans försäkring men de flesta jag har frågat har Trygghansa till sina barn och dom är nöjda med dom.

Onsdag Torsdag sen fyller jag 28. Hjälp!

Ballerina pepparkaka

Det gick bra hos barnmorskan. Magmåttet låg på 32 cm precis som förra gången vilket är bra för nu ska bebisen sjunka neråt inför förlossningen. Han låg fortfarande med huvudet neråt men är fortfarande mycket rörlig. Det känns kan jag säga;) jag stod emot länge men idag köpte jag mina älskade kex :)


Vitt

Nu är jag inne i vecka 34. Det är verkligen inte långt tid kvar till bebisen är beräknad att komma ut till oss.
Jag har haft flera sammandragningar i helgen fast jag bara tagit det lugnt så jag gissar att det är så här det kommer att vara nu den sista tiden. Dom gör inte ont, dom är bara obehagliga.
Lillfisen i magen har väckt mig några gånger om nätterna ett tag nu. Han börjar bli så stor där inne så hans rörelser går inte att ta miste på ;)

Idag klockan 14 har jag tid hos barnmorskan för en kontroll. Det är alltid lika mysigt att höra bebisens hjärtljud och se hur magen har vuxit sen jag senast var där för två veckor sen. Om allt är som det ska så borde det vara 2 cm till som det varit dom senaste gångerna.

Jag sa till Samuel häromkvällen när vi skulle sova att om två månader är vi tre, nej förlåt fyra, i familjen. Jag sa att det var lite läskigt. Han höll med.
Det går omöjligt att veta innan vilken stor omställning som det kommer att bli, men jag ser fram emot den omställningen.
Jag har verkligen världens bästa pojkvän. Han är solen i mitt liv och att vi ska få barn ihop är det finaste jag kan tänka mig.
Nu längtar jag verkligen till bebisen kommer ut till oss =)

Igår köpte jag ingredienser till en tårta. Jag gör en till min födelsedag. Jag vet att Samuels pappa och hans fru kommer hit annars så ska jag inte fira min födelsedag. Det är ingenting för mig.
Jag är bara glad att Samuel är ledig på min födelsedag.
Min familj firar mig på julafton, det blir bra det. Det räcker.
För mig är inte födelsedagen viktig.

Det är snö på marken idag. Det tycker jag om. Jag har verkligen saknat snö. Det är så tråkigt när det bara är grått och gräsmattorna ligger gröna. Jag hoppas att det blir kallare ute och att det kommer mer snö.

Leo har sina rutiner. När jag kommit upp på morgonen och han har fått hälsa lite på mig så springer han till balkongdörren och vill att jag ska släppa ut honom en stund. Jag gjorde samma sak förut men då satt han bara i dörröppningen och stirrade på snön och reste sig och gick in igen. Jag hämtade honom och lyfte ut honom. Han tassade runt i snön, skakade av sig tassarna efter varje steg han tog och sen gick han in och nu sover han på soffan.
Bortskämda lilla gris ;) Eller som Samuel sa i helgen: Överklass katt. Ha ha =)

Tvdag

Vi har plötsligt fått alla tvkanaler. Idag kör vi en slappardag:)


En superduper dag!

Jag fick så mycket energi av att träffa Emma!
Vi strosade runt i Västerås, letade lite julklappar och lite till oss själva. Och så fikade vi såklart ;)
Det är roligt att gå in en stad som man inte riktigt är van att gå i. Man hittar inte riktigt och vet inte vad det finns för butiker.
Jag hittade en sista julklapp till min syster och så hittade jag en liten julkapp till Nellie från mig och Samuel.
Jag köpte även en väska att ha som skötväska. Jag har fått tips om just denna och eftersom att dragkedjan är trasig på Emmaljunga skötväskan så köpte jag en ny. Den kostade bara 99 kronor, perfekt. Och den är helsvart.
Det kanske inte är så roligt för Samuel att gå runt med en mönstrad väska haha ;)

Jag hittade även någonting att ha på mig på jul eller nyår. Det var inget mammaplagg så jag kan använda det sen också, det tycker jag känns bra. Den sitter ju lite annorlunda på en gravidmage än vad den ska göra men den var fin och fick godkänt av mig, Emma och Samuel så det är ju bra.

Magen var som vanligt stenhård när jag gick runt på stan. Om jag inte passar mig när jag reser mig från tex soffan så sträcker jag magen och får riktigt ont. Det gäller att luta sig lite åt ena hållet och sen åla sig upp. Den är ju rätt stor nu magen :)

Jag fick bästa födelsedagspresenten igår. Samuel berättade att alla på hans jobb fått ledigt nästa fredag när jag fyller år =)

Samuel är iväg och spelar innebandy och jag kämpar emot mina trötta ögon... Jag gissar att vi kommer att somna i soffan ikväll här hemma ;)

Kompismys

Vätskepaus i Västerås med Emma :)


Utgifter

Såg att inlägget igår blev utan radbyte, Är det något fel på blogg.se? Dom ringde aldrig och sa att bilen var färdig idag utan det fick jag veta när jag åkte dit strax innan fem. Inte blev det samma pris som var sagt heller utan nästan 800 kronor dyrare. God jul liksom och ingen domkraft nu heller. Imorgon ska en beställas. Det känns ju sådär. ( Jag är nog extra irriterad också för att min blodsockernivå är under fotsulorna på mig och jag är gravid ) Imorgon ska jag och Emma åka till Västerås och fixa det sista med julklapparna. På Onsdag kommer en från Trygghansa hit och pratar barnförsäkring. Får se om det är förmånligare att ta via dom ( har en gravid försäkring där ) eller att komplettera den jag har via facket.

Home sweet home

Klockan är inte ens halv sju och jag undrar hur jag ska kunna hålla mig vaken till jag ska hämta Samuel när han varit på julbord. Igår åkte jag och syrran upp till Älvdalen för att överraska farmor som fyllde 80. Ingen visste att vi skulle komma och dom blev väldigt glada där uppe. Roligt att överraska och göra andra glada. Vägen var helt rutten på en sträcka så det var riktigt obehagligt att köra. Varken plogat, sandat eller saltat. Idag när vi åkte hem var det ännu värre än igår. Jag fick skit ont i magen, sammandragningar av att sitta och skaka i en timme på den dumma vägen. Min bil är nu inlämnad för att få motorvärmare och dom ringer imorgon när jag kan hämta den. Det är en bit att gå dit så jag hoppas att vädret är bra imorgon. Jag längtar efter min Samuel. Vi hann bara träffas en liten stund innan han skulle på julbord. Skönt att längta halvt ihjäl sig fast jag bara varit borta en natt.

Mörk

Som vanligt är jag nöjd efter ett besök hos min frisör Jenny. Idag gjorde hon håret mörkare för hon tyckte att det skulle passa och valde en varm färg för att få fram mina färger i ansiktet. Hon gjorde helt rätt för mitt ansikte kom fram på ett helt annat sätt än vad det gjorde tidigare. Jag är inte så sugen på att vara med på bild men vill ändå visa hur fint håret blev:


Tråkigast i stan

Igår orkade jag inte prata i telefon eller träffa någon alls för jag var jätte trött. Samuel undrade om det var jag som var bakis efter julfirandet i Lördags ;) Efter lunchen somnade vi båda två i soffan och efter det vaknade jag inte riktigt till liv igen. När klockan var fem ville jag gå och lägga mig för natten, men det var lite väl tidigt... Idag ska jag till frisören. Det ska bli skönt att färga det och klippa topparna. Blir snygg i håret lagom till Lucia ;) Jag ska in i några affärer innan jag har tid hos frisören så jag får nog sätta fart här hemma.

Fixar Söndag

Det gick väldigt smidigt igår att handla julklappar. I den första affären som vi tittade i efter en väska till mig så hittade jag en direkt. Den var precis rätt storlek, hade axelrem och korta remmar och rätt färg och den var till bra pris så Samuel köpte den åt mig. Jag köpte en julklapp till syrran, Samuel köpte en julklapp till sin pappa och han hittade en fin skjorta till sig själv. Sen var det bara att lämna kaoset ute på Marieberg och åka för att äta julmat och umgås med släkten. Det var trevligt igår. Alla var på bra humör och maten var god. Jag var varm som ett element och mina fötter och fingrar svällde upp så jag knappt kunde få på mig stövlarna när vi skulle åka hem. Trevligt, nej. Mindre trevligt att bli väckt kvart över sju av att katten ylar och krafsar på dörren till sovrummet. Omöjligt för mig att somna om. Snart dags för en tur till affären för att veckohandla och sen ska vi slipa och måla om köksstolarna. Kul =) Vecka 33 idag. Inte lång tid kvar! Det känns mycket bra =) Jag har räknat ut vad sakerna kostar som vi behöver köpa till bebisen så efter jul och nyår tror jag vi åker iväg och köper allting så det är klart och finns hemma. Man vet ju inte, han kan ju komma tidigare.

Färdig

Nu har jag jobbat färdigt. Det känns väldigt bra. Inatt var det riktigt busväder när jag körde till jobbet och då tänkte jag verkligen på hur tur jag haft med vädret denna höst och vinter! Jag sov en stund när jag kom hem från jobbet, innan Samuel kom hem. Det är sånt regnrusk ute så jag tänker inte gå ut något mer idag. Samuel har beställt pizza till han kommer hem från innebandyn så det ska jag väl klara av att ordna iallafall. Våran port går i lås klockan 19 varje kväll så jag får helt enkelt be pizzabudet ringa mig så går jag ner och tar emot pizzan. Så lat får man vara ibland. Jag är så trött under mina fötter nuförtiden. Inte konstigt kanske med tanke på 12 kilos extra vikt att bära runt på. Usch det blir skönt att bli av med dom kilona när bebisen har kommit. Överviktiga personer måste ju ha en trasig kropp pga allt dom bär runt på. Jag vill ha mer snö inte mer regn!

Supersovaren

Jag skulle bara sova en liten stund. Jag vaknade tre timmar senare. Då trodde jag att det var mitt i natten och att det var dags att åka till jobbet igen haha. Imorgon är det sista dagen på jobbet och det känns bra. Jag ska tvätta uniformen och sen lägga den i en låda som åker upp på vinden. Jag vill inte ha någonting i lägenheten alls från jobbet. Innan jag somnade när jag skulle sova en liten stund så blev det hårt på ena sidan av magen och då kände jag där och då försvann det en liten fot eller någonting inåt i magen igen =) Mysigt! På Lördag ska jag ta med mig Samuel till Örebro. Vi ska träffa lite av min släkt hemma hos mormor och morfar. Fira lite jul och äta god mat och umgås. Innan det ska jag citat Samuel " peka ut någonting jag vill ha i julklapp ". Jag vill ha en cognacfärgad väska så vi ska se om jag hittar någon sån på Marieberg innan vi ska äta middag. Idag kom kalendern som jag designade och beställde på Internet för någon vecka sen. Jag hoppas att den är fin, jag vill inte öppna och tjuvkika =) Paketet är väldigt litet så det var nog bra att jag valde en i storlek medium istället för small som jag först tänkte. Inatt ska det tydligen dra in ett riktigt snöoväder så jag ska nog lägga på lite tid på min restid till jobbet ifall väglaget är riktigt besvärligt. Inatt när jag åkte hade det redan hunnit sandats men det är ju inte säkert att det blir så inatt för det. Ikväll blir det lätt middag. Potatisgratäng och kassler. Jag orkar inte engagera mig ikväll ;)

Familjen och snöoväder

Igår åkte jag hem till min syster när jag hade slutat att jobba. Min mamma var också där när jag kom. Det bjöds på mackor och varm oboy. Det var inte igår som jag drack det. Gott! Vi satt och pratade lite innan jag stuvade in mamma i bilen och åkte hem till pappa. Jag sov hos mina föräldrar inatt. Skönt att slippa gå upp supertidigt, det räcker med att jag ska göra det resten av veckan. Nu när jag är gravid och snart kommer att få en egen familj känner jag mig mer beroende av min familj. Jag tycker om att vara med dom och skulle vilja träffa dom oftare än vad jag gör. Jag vill ju att bebisen ska få bra kontakt med dom när han kommer och familjen känns viktigare än någonsin. Som tur är får jag träffa dom i helgen. Kanske inte syrran men dom andra. Toyotan klarade vinterkörning alldeles utmärkt. Det var ett riktigt snöoväder när jag körde hem så det gällde att koncentrera sig ordentligt på vägen. Jag ska sova en stund så att jag orkar att pussa min älskade sambo när han kommer hem. Jag har varit glad hela dagen över att få träffa honom ikväll haha. Jag är världens största tönt som känner så efter att ha varit ifrån honom en dag och en natt. Kär? Ja!

Fyra dagar

Nu är det bara fyra dagar som jag har kvar att jobba. Det har gått så himla fort! Klockan fyra ska jag på besök hos barnmorskan. Idag ska jag be om att få bli vägd!


iPhone 4s

Jag provar att göra ett kort mobilinlägg för att se om det fungerar. Jag skaffade mig en ny mobil idag och det tar nog en stund innan jag riktigt förstår den. Det är skillnad på denna och min förra samsung galaxy helt klart! Imorgon är det jobb igen men jag får sova hemma så det är okej. Lite segt bara att gå upp halv fem


RSS 2.0