Such a day



Gissar att huvudvärken och oron i kroppen beror på farfars operation. Jag har köpt ett kort som jag ska skriva imorgon och posta så han får det när han kommer hem från sjukhuset.

Letar jobbmotivation.

Min namnsdag =)

Jag ville inte lämna sängen förut ;)
Jag hade svårt att komma till ro när jag kom hem. Samuel hade stulit kudden som jag ligger och kramar och då kunde jag inte somna haha =) Jättefjantigt men så var det.
Imorse när Samuel började sin snoozeritual så kröp jag som vanligt tätt intill honom och låg och dregglade på hans axel. Jag älskar våran lilla snoozetradition.
Sen fick jag min kudde och kunde somna om när han åkt till jobbet ;)

Idag har jag namnsdag. Det hade jag glömt bort, men det hade inte mamma och syrran som smsat grattis på morgonen =)
Namnsdag är egentligen inget speciellt men det är alltid roligt att få några grattis. Det var tom kompisar från jobbet som uppmärksammat det och skrivit grattis på Facebook.

Igår blev jag gratulerad till graviditeten av fyllegubbarna i Gnesta när jag stannade där med tåget haha. Dom är så roliga. Dom har aldrig haft snefyllor när jag träffat dom utan dom är glada, pratar och skojar med mig och så vinkar dom alltid när tåget åker =)

Idag ska jag bege mig till KICKS för att utnyttja min rabattkupong, behöver ny mascara och sen ska jag köpa ett kort till farfar och hämta ut mitt balsam på ett ställe.
Jobb blir det ikväll klockan 18 så jag hinner pussa på min prins när han kommer hem. Han ska inte träna idag utan hjälpa sin pappa med någon stege eller vad det var.

Känns sådär att sova i Stockholm inatt när Hulda hittat vägglöss i sitt rum...Men dom har tydligen tagit det på allvar och spärrat av det rummet och några intilliggande, men det kommer ändå krypa på mig ikväll när jag kommer dit...Jätte jätte äckligt.

Fortfarande lite svårt att känna igen mig när jag ser min spegelbild =)

Morning glory

Idag har jag en lång och seg dag på jobbet, så det var skönt att jag kunde sova ända till klockan nio. Som tur är så har jag Hulda med mig på första tåget idag så det blir ett kul tåg =) Och Rickard såklart!
När vi kommer fram så är Emma där och äter lunch med oss. Bra dag =)

På Fredag efter att jag jobbat färdigt så ska vi till Mikkiz och Anders och hälsa på lilla Nellie. Hon fick sitt namn igår =) Äntligen få lämna presenterna som vi köpt redan den dagen hon kom haha =)

Jag känner inte riktigt igen mig när jag ser min spegelbild, håret är så mörkt, men det tar nog bara några dagar sen har jag vant mig vid den. Jag kommer framför allt tycka det är skönt när utväxten inte syns lika tydligt om en vecka. Mina ögon lyser på ett annat sätt när jag har mörkare hår och färgerna i ansiktet kommer också fram.

Jag borde snart byta om men jag vill inte riktigt ;)

Godkänt

Samuel skrev att det blev jättesnyggt i håret så det känns bra. Jag hoppas att han tycker det ser lika bra ut när han får se det i verkligheten.


Imorse vaknade jag med huvudvärk, det måste ha berott på att jag sovit för mycket. Jag sov i elva timmar ;) Jag har sovit som en gris första lediga dagen efter att jag jobbat helg nu dom senaste gångerna.

Jag har känt av lite växtvärk i magen idag. Som mensvärk ungefär. Men det känns bra ändå, för då vet jag att det är som det ska där inne.
Nästa besök hos barnmorskan är 24 Oktober så det är ett tag kvar. Vi var där senast på semestern. Men man har inte så många inplanerade besök där om man mår bra och så och det gör ju jag.
Jag blir bara extra trött i benen och ryggen när jag jobbar och jag får sammandragningar när det blir för mycket.

Imorgon kväll jobbar jag och likaså i övermorgon så jag ska njuta av en kväll hemma. Det är skönast, att vara hemma på kvällarna. Jag är ingen superpigg tjej på kvällarna så att jobba kväll är inget jag föredrar ;)
Väldigt skönt att veta att jag är ledig i helgen!

Jag såg en så sjuk grej i en tidning hos frisören idag. Det var en målarbok som dom har i USA. En sån målarbok som man som barn färglägger. Det sjuka var att det var bilder på när amerikanske soldater ska skjuta Bin Laden och såna krigsbilder.
Det där landet alltså... I samma land har dom en bok om en fyraåring som bantar...helt sjukt.

Snart dags att börja med maten.

Wooops

Lite mörkare skulle jag bli hos frisören. Det blev visst lite mörkare än jag trodde...Men skönt att slippa utväxt efter sju dagar:






Brunhårig och tjockmagad. Trevligaste hösten på länge.

Jag hoppas att min älskade sambo gillar sin nya sambo då han bara sett mig ljushårig...

Frukost hos syrran

Farfar blev hemskickad igår för att få ringa efter ambulans igen imorse. Nu hoppas jag att han får stanna kvar på sjukhuset.
Det har varit så mycket sjukhus det senaste året för honom. Jag är inte dum i huvudet, jag vet att ingen finns för alltid, men dom som alltid funnits i mitt liv vill jag ska finnas kvar...


Jag slutade jobba klockan nio imorse och hade bjudit in mig själv till min syster ;) God frukost och goda kakor fick jag där =) Gillar den nya trenden vi börjat med, att jag äter gratis där en gång i veckan haha ;)

Jag är trött idag. Kroppen är trött också. Jag har tvättid och längtar till den är över så att jag kan vila ögonen. Det räcker med 30 minuter.

Jag längtar efter min kärlek som är på jobbet. Jag ska krama honom så hårt ikväll när han kommer hem.

Uss

Svårt att koncentera sig på jobbet när ens farfar är sjuk...

Kantarelldags

Först vill jag passa på att önska Mikkiz och Anders lilla flicka välkommen till världen. Hon föddes imorse 8:37. Presenter inhandlades direkt när jag kom hem från jobbet ;)

Som balsam för själen, att få komma ut i skogen och plocka kantareller:




Frustrerad

Jag borde bli det, men jag känner mig mest likgiltig.

Igår trodde jag att jag skulle hinna gråta ur mig lite innan Samuel kom hem, men han kom hem tidigare så han hittade mig i sängen med tårar i ögonen och blev väl helt förskräckt och trodde att det hänt mig någonting.
Han får inga vettiga svar heller eftersom att jag inte vet varför jag känner mig ledsen och att ingenting känns roligt. Det har pågått i en vecka och det är inte roligt längre.
Är det för att jag sover dåligt när jag har tidiga mornar på schemat? Är det pga hösten? Är det pga allt som händer i kroppen vid graviditeten?

Idag kände jag starkt att jag vill inte gå upp. Jag skiter i att åka till jobbet. Jag kan ändå inte utföra jobbet bra när jag inte vill träffa folk eller serva folk.
Jag måste leta fram guldkornen idag. Det enda jag hittar är att Knudsen ska hjälpa mig i restaurangen på första tåget. Sen finns det inga fler för jag får inte ens sova hemma inatt.

Ni hör ju hur jag låter. Inte kul alls.

Vart är mitt pokerface...

Tjockisens nya kläder

Idag åkte jag till Örebro för att äta lunch med min familj. Jag hade på mig mina nya kläder. Skönt med en mjuk skjorta och kjol!





Det är ingen silverring på skjortan utan det är handtaget till badrumsskåpet ;)


Jag vet någon som fått värkar ;) Om det går med rekordfart kommer bebisen ikväll eller så kommer den imorgon. Samuel har satt pengar på idag så det vore roligt för honom att vinna ;) ( Han vinner ju alltid )

Jag har sneglat på disken. Jag har ingen lust alls att diska. Jag vill bara kasta allting. Jag hatar disk. Vi får verkligen disk hela tiden och det är oftast jag som är hemma och kan diska. Usch hata disk.

Imorgon sover jag borta, men får som tur är komma hem redan på Lördag förmiddag. Sen jobbar jag ett 12 timmars pass på Söndag och får sova borta igen, men slutar redan klockan nio på Måndag morgon.

Usch jag har verkligen svårt att känna mig helt glad.

Långt till Februari

Jag måste lära mig att jag får halsbränna av banan. Banan som är liiite för omogen. Jag trycker i mig en banan ändå och sen kommer halsbrännan. Jag måste sluta med det.

Imorgon är jag ledig och jag har bjudit in mig själv på lunch i Örebro. Träffa familjen lite. Jag tänker sova så länge jag bara kan. Det vore skönt om det är till nio iallafall.

Alla papper till Försäkringskassan är ifyllda och lagda i kuvert och redo att postas. Jag hoppas att det inte blir något strul.

Häromdagen hade jag min första riktiga sammandragning. Jag låg för att vila efter jobbet när magen drog ihop sig och blev stenhård. Det gjorde inte ont utan var mest fascinerande. Så nu vet jag hur en sån känns.

Idag har jag inte vilat något efter jobbet fast jag är trött. Jag har varit vaken sen strax innan halv fyra. Galet egentligen.
Samuel kommer hem om drygt en timme och då ska vi äta så det är lika bra att jag håller mig vaken. Det är ju snart dags att börja med maten.
Det är så skönt att vi veckorhandlar för det finns alltid mat hemma.

Funderar på att tända lite ljus ikväll och försöka att lura mig själv till att tycka att hösten är lätt.

Så dumt

Blä ibland så tappar jag självförtroendet helt.
Då känner jag att mycket av det jag gör/planerar inte är tillräckligt bra.
Och så tror jag att andra jämför mig med andra fast det mest är jag som jämför mig med andra.

Det är så svårt det där... Jag försöker iallafall alltid att göra det som jag tycker känns bäst.

Och så är det jobbigt med all jämförelser med andra familjer, hur dom gör och hur dom ska göra. Goda råd som jag bara inte orkar ta till mig utav för att jag vet att det bästa är att göra det som känns bäst för sig själv.
Ingen är den andra lik. Ingen graviditet är den andra lik, ingen tid efteråt är den andra lik osv.
Jag kan känna en enorm press att vara bra. Jag vill duga till.

Jag är glad att min graviditet hittills är väldigt enkel. Jag har inte ont någonstans eller mår på ett sätt som inte känns bra.
Visst, jag kan lättare bli trött, jag får halsbränna ibland men annars mår jag som vanligt.
Nu när jag böjer mig framåt så har magen börjat att ta emot, men det är jag så glad för. Då växer den som den ska. Det trycker på i nedre delen av magen när jag ska knyta skorna så jag ibland blir andfådd. Men det är mysigt. Jag tycker om magen. Jag tycker att den är vacker. Det finns ju någonting så otroligt fint där inne.
Jag eller Samuel smörjer in magen med mandeloljan varje dag. Även om det nu inte kommer att hjälpa mot bristningar så är det ändå skönt att massera in oljan på magen då huden är väldigt öm och vissa dagar så är magen också öm och då är det skönt med beröring.



Jag har otroligt mycket tankar i huvudet kring just familjebildning, men det är säkert väldigt vanligt att ha det.
Alla har så olika förutsättningar och livserfarenheter.
Det blir spännande att se, hur jag och Samuel kommer "driva" vår familj när vi blir en.

Ibland blir jag bara så trött...

Var det en spark?

Idag när jag kom hem från jobbet så la jag mig för att sova en stund. Det var då som jag kände någonting i magen som jag hoppas var en spark.
Det kändes som om det ruskades om lite, som ett sprattel där inne. Flera gånger kände jag samma sak och jag låg där i sängen och fnissade och tryckte tillbaka på magen.
Jag vet ju inte om det var bebisen som sparkade men jag har aldrig tidigare känt det där =)

Imorgon är det sista natten som klockan ringer 03:25. Sen får jag en välbehövlig tvådagars paus innan den ringer lika tidigt igen nästa vecka...huua...

Jag skulle bara sova en liten stund när jag kom hem men sov nästan tre timmar.

Snart blir det pannkakor!

En väldigt bra dag

Trots en tidig uppgång, 3:25 så blev dagen bra.

När jag jobbat färdigt, lagom till lunch, så åkte jag hem till min syster och fick lunch =) Riktigt lyxigt. Fick till en riktigt snygg bild på Sky också:



Tack syrran för maten och för pepparkakorna =)

Efter det åkte jag hem till mina föräldrar. Bara pappa var hemma. Och så Rocco förstås. Jag sov ett tag när jag var där för jag var trött. Rocco kom och tittade till mig några gånger. Söt!
Sen var det dags att åka hem till Bob och Mira och fika =) Bob hade köpt jättegoda bullar och kakor. Det var mysigt att vara hemma hos dom och bara sitta och prata och så. Nästa gång tar jag med mig Samuel dit.

Äntligen hemma svirade jag om till bekvämare kläder. Ikväll tjuvade jag Samuels för han är inte hemma ;)
Jag vill vara vaken när han kommer hem, men så tunga som mina ögonlock är så vet jag inte om det är möjligt... och klockan ringer 03:25 inatt igen...

Paket med Posten

Idag kom äntligen en avi att jag hade ett paket att hämta:


Halvtid och innedag

Det känns skönt att vara halvvägs. Nu kan man nästan räkna ner istället ;)



Jag tog bilden igår kväll så det blev skugga från lampan på halva magen, men ändå ;)

Imorse när Samuels mobil ringde för väckning så gick jag upp på toa och såg bara en enda stor dimma utanför och så hörde jag att det regnade. Det var väldigt skönt att få krypa tätt intill honom medan han snoozade.
Jag somnade om sen när han pussat mig hejdå och jag sov till halv tio då jag vaknade av att han skickade sms.

Idag känner jag mig väldigt trött fast jag sovit väldigt bra. Jag ska gå upp halv fyra resten av veckan så jag vet att den tröttheten som jag känner nu inte är någonting mot vad jag kommer känna sen haha ;)
Men jag kommer få en bra vecka. På Onsdag åker jag till syrran när jag jobbat klart och efter det så åker jag hem till Bob och Mira och träffar Mira. Hon och jag har inte setts på jättelänge =/

Jag håller på och tvättar och jag tror att jag ska ha en innedag idag. Vädret är inte alls roligt och det är skönt att bara få vara ibland.
Jag saknar Samuel här hemma. Det känns att jag jobbat i helgen och att vi inte setts så mycket.

Jag hoppas att inte Posten tappat bort min åkpåse för jag fick den inte i Fredags heller =/ Jag hoppas verkligen att den kommer idag...Man kan ju bli blåst av att köpa någonting av någon på Tradera, men tjejen jag köpte den av hade bara positiva omdömen och typ 300 stycken såna också, så jag vill välja att tro att Posten tappat bort den om den inte kommer idag. Och jag har handlat mycket på Tradera förr och aldrig blivit blåst...

Snart dags att gå ner till tvättstugan igen med mina snygga pyjamasbyxor som är rosa med vita prickar. Vem bryr sig ;)

Mandelolja

Jag vill helst inte få bristningar på magen, och jag fick lära mig idag på ett apotek att man kan få bristningar även fast man smörjt magen flitigt, men jag vill som sagt helst inte få det så jag köpte mandelolja. Huden på magen har dom senaste två veckorna känts väldigt öm eller hur jag ska beskriva det.
Mandeloljan kostade 47 kronor så det tycker jag var ett bra pris till skillnad från speciella gravidoljor som kostar flera hundra. Jag fick liiiite för mycket olja på magen men det var mysigt att smörja in magen. Jag kände väldigt starka känslor för magen när jag masserade in oljan. Jag ska låta Samuel massera in oljan, om han vill, han kanske också kan uppleva samma slags känsla för magen som jag gjorde.

Imorgon är det halvtid. Då går jag in i vecka 20. Så skönt att nästan kunna räkna ner nu ;)
Och på tal om räkna så satt jag och räknade på havandeskapspenning. Om jag får den så kan jag gå hem 5 december. Det är en måndag. Men om jag jobbar den veckan så har jag veckan därpå en inplanerad semestervecka såg jag. Så det känns ju smartare att gå efter semestern, så det blir så jag söker när jag får hem alla papper.

Jag köpte ytterligare en gravid tidning idag och jag tycker om att läsa dom. Få lite tips och lära mig saker. Det känns ju väldigt relevant med sån läsning just nu =)

Samuel är ute och fiskar och kommer nog hem när det blivit mörkt. Jag köpte en otäckt stor godispåse till oss när jag körde hem ifrån jobbet. Blir lite ikväll och imorgon kväll.

Jag har köpt en åkpåse till barnvagnen som jag väntar ska komma med posten. Tjejen jag köpte den av skickade den för flera dagar sen så den borde ha kommit så jag hoppas att den kommer på Måndag. Den liknar en sån åkpåse som jag hade när jag var bebis.
Idag såg jag så söta små fleecajackor på Åhlèns. Samuel har ju liknande, fast ett dyrt märke, och jag tänkte direkt att hans lille son ska ha en liknande som han har =) Får köpa en sån sen.

Kylig Fredag

Det blev inte en superlång sovmorgon för mig imorse. Jag vaknade 07:50 och fick inte luft genom näsan ;)
Men jag kände mig ändå pigg och vid gott mod så jag gick upp och tog itu med disken som fanns.

Idag ska jag ut till höggravida Mikkiz och ta en promenad med henne och Akilles. Hon kan få bebisen när som helst, det är spännande =) Hoppas hon slipper gå över tiden alltför mycket.
Sen ska jag åka hem och dammsuga ( ingen idè att göra det nu ) och sen kommer fam. Nordin/Svensson på fika klockan 15.
Ikväll blir det soffhäng med Samuel och jag får lägga mig rätt tidigt för jag måste gå upp halv fem för att åka och jobba på Lördag morgon...

Jag drömde om bebisen inatt. Att han låg i ett frigolitägg och att jag kunde plocka ut honom ur magen och titta på honom genom en springa i ägget =) Jag hoppas att han ger mig en spark snart så att jag kan känna honom. Han kan ju sparka för fullt där inne men att jag bara inte förstått att det är det jag känner. Jag längtar till februari.

Hem ljuva hem

Varje gång jag tar hissen upp till lägenheten så blir jag lugn i kroppen. Om jag vet att Samuel är hemma så blir jag pirrig i magen. Vi möter alltid varandra i hallen när någon kommer hem. Det tycker jag är fint.
Idag visste jag att Samuel var på jobbet så när jag öppnade dörren kom det inte en pojkvän utan en katt med svansen rakt upp som skrek ;)
Oftast när jag sovit borta så är Leo skitsur på mig i flera timmar. Han är så missnöjd när jag lämnat honom.
Men idag gick det bättre. Han har bara gett mig onda ögat några gånger ;)

Jag har fortfarande lite svårt att acceptera att jag bor i den här stan, men jag är glad att jag känner mig hemma i lägenheten iallafall.

Efter att jag jobbat klart så mötte jag upp Emma och Mathilda för att äta lunch på Gröna Grodan i Örebro och prata lite strunt ett tag. Vi satt en stund och spånade på killnamn, men det var mest tjejnamn vi kom på haha =)
Alltid skönt att träffa dom och få slappna av en stund. Dom är bäst <3

Jag har precis skjutit upp en dos nässpray i näsan så nu hoppas jag att jag snart kan snyta mig. Snoret har liksom fastnat. Jag känner mig lite piggare idag så jag hoppas att jag är helt bra till imorgon =)

Vem har smittat mig?!

Att vara förkyld är så onödigt. Jag gillar inte att känna mig slö och få dåligt med luft. I Fredags kväll hade jag ont i halsen men sen var det bara lite på Lördag morgonen och sen var det bra. Igår hade jag lite ont i halsen när jag vaknade men sen var det bra till igår kväll då kom snoret och imorse när jag vaknade gjorde det ont i halsen och jag var igentäppt i näsan.
Jag vill inte vara förkyld!
Jag börjar jobba tio i fyra i eftermiddag så jag får vara hemma och kurera mig en stund, det kan vara skönt.
Så onödigt med förkylningar!

Igår innan Samuel satte sopsäckar runt liggdelen på vagnen så la jag och satte jag dit alla delar där dom ska sitta på vagnen:



Det är så konstigt att det står en vagn i lilla rummet =) Samuel har sagt det flera gånger i helgen, där står det en vagn! Och så ler han ;)
Jag fick ju se lillkillen i Onsdags men nu känns det sådär overkligt igen, sådär: finns det verkligen en bebis i min mage?
Jag kan inte säga att jag känt honom sparka än, det kan ju upplevas som gaser och det har jag ju alltid i magen, så när jag för första gången känner en riktig spark kanske jag kan förstå att han verkligen är där inne =)

Igår gick jag in i v 19. En dag tidigare än som det var räknat förut. Snart är det halvtid =) Det känns som att det var förra veckan som jag kissade på grav-testet men det var ju 14 veckor sen!

Mikkiz och Anders bebis kan komma när som helst =) Mikkiz gick in i v 38 i Torsdags. Vi träffade dom igår hemma hos Samuels mamma och det kan ju vara sista gången som vi fick se henne som tjockis =) Jag har sagt att hon kan föda i början av veckan som jag har ledig helg så att jag kan komma på helgen och hälsa på haha ;)

På Onsdag ska jag träffa Emma efter jobbet. Jag längtar dit!

Inatt sover jag hos mamma och pappa för jag slutar strax innan ett inatt och börjar tio i tolv imorgon.

Näe jag ska nog städa badrummet tror jag...

Små älgar

I förmiddags åkte vi till Västerås för att kolla på en barnvagn som jag sett på Blocket. Jag tror jag skrivit tidigare att jag sett en vagn på en blogg som jag sedan hittade på Blocket.
Vi fick vagnen med oss hem =) Vi är ute i god tid, jag vet, men hittar man en vagn man vill ha då är det svårt att "glömma" den och vänta.
Samuel tyckte att den var jättefin och tyckte att vi skulle slå till. Jag kände mig otroligt mallig när Samuel gick och sköt vagnen framför sig till bilen. Har jag en så snygg kille som kommer att bli en snygg pappa???
Nu vill man ju bara att det ska bli februari så att han kommer så vi kan köra runt på honom =)
Vagnen gick in i hissen och vi kunde stå vid sidan båda två. Vilken tur =)



Efter att vi köpt vagnen så åkte vi och handlade lite andra småsaker och sen åkte vi till mina föräldrar för att äta. God mat och efterrätt ( hjortron och glass ) och en massa skratt. Mamma skrattade så hon sprutade ut ölen som hon hade i munnen haha det var roligt =)

Väl hemma igen så är det tvättstugan som gäller. Roligt Lördagkvällsnöje va? ;)

Imorgon blir det en skogstur och mat hemma hos Samuels mamma. Helger går så fort!

Imorgon går jag in i v 19. Snart halvtid =) Veckorna går så himla fort! Det är iofs bra för då blir det snart februari. Vi satt och spånade på lite namn när vi var hemma hos mina föräldrar. Vi har några att välja på!

Kärlek

Jag vet att jag ofta tjatar om hur bra jag tycker att Samuel är och nu tänker jag göra det igen.
Ikväll när jag kom hem från jobbet ( Samuel är ute och fiskar ) så låg det ett brev med trevlig fordonsskatt och väntade på mig. Jag hade liksom...förträngt det...

Jag har redan den här månaden lagt 6000 kronor på bilar och ska nu ytterligare lägga 848 kronor. Jag har inte en VD lön och det är tufft att lägga ut så mycket pengar på en månadslön...
Iallafall så blev jag lite nedstämd, det är så tråkigt när pengarna bara rinner iväg, men det är så ibland, det vet jag.

Jag skickade sms till Samuel och skrev att jag tyckte det var jobbigt att inte ha så mycket pengar den här månaden osv och Samuel svarade att vi är två och att vi grejar det. Jag skrev någonting mer och Samuel skrev att det ordnar sig och att vi ska ju få en liten pojke och rådde mig att titta lite på bilderna på honom så skulle det kännas bättre.

Jag behöver inte berätta va att jag började gråta då?

Min fina Samuel du är så himla bra! Du fångar upp mig när jag trillar neråt ibland. Jag uppskattar allting som du gör för mig och för oss <3

Samuel har namnsdag idag och jag längtar till han kommer hem så att han kan få sin present. Bara en liten grej, men det vill jag ge honom.

RSS 2.0