Underbart väder!

Jag älskar vädret! Sol och väldigt varmt för att vara slutet av Mars månad.

Igår var mamma och hälsade på. Vi hade en jättemysig dag. Jag fick en jacka och Noa en gunga. En kolikgunga men han kanske inte behöver den nu så då får han njuta av att gunga vanligt istället, utan ont i magen =)

Inte ens tio minuter tog det idag när jag gick ut på en promenad innan Noa somnade i vagnen. Otroligt.
Det går lite sisådär med att få honom att sova någon annanstans än i min eller Samuels famn men det gäller bara att öva så kan han snart känna sig trygg på andra ställen också, tex i sin säng ;)
Han har sovit en halvtimme nu i vagnen så jag räknar med att han kommer att vakna snart, men man vet aldrig, han kanske vill sova lite till =)
Inatt sov vi i sängen till 04:20! Noa ville inte sova på kvällen så han var nog trött.

På Tisdag ska jag och Noa hem till Emma och träffa henne och Hulda. Jag längtar ihjäl mig!!

Världens bästa Samuel har ordnat så att våra bilar får sommardäcken på! Imorgon ska Toyotan lämnas in och på Måndag Volvon. Vad skönt att slippa höra öväsendet som dubbdäck ger på bar asfalt. Nu är det vår =)

Imorgon är det dags för ett besök hos BVC och då ska jag höra lite mer om exakt vad jag kan äta för produkter så att jag inte sabbar upp Noas välmående igen.

Vänt?

Jag vet att man inte ska ropa hej innan man är över ån så jag ska inte göra det, MEN jag har haft två helt normala dagar med Noa!
Inget gallskrik och han har tom sovit på dagen!

Jag fick ju rådet att helt avstå från mjölkprodukter i en vecka för att se om Noas mage blir bättre. En del småttingar är överkänsliga mot komjölk.
Så ingen mjölk, yoghurt eller någonting som innehåller någonting med mjölk. Det är någon form av mjölk i nästan allt som jag normalt sett äter.
Det är lite trixigt att veta vad jag får äta men det finns bra innehållsförteckningar på nästan alla produkter.
Jag är glad att jag inte är allergisk mot någonting för det är ju bökigt!

Jag hoppas att dom här två dagarna får bli många många fler, att jag lyckats hitta orsaken till Noas mående. Jag känner mig som en mycket gladare mamma efter dessa två dagar.

Imorgon kommer min mamma hit på besök. Det ser jag fram emot.

Nu ska jag luta mig tillbaka och koppla av. Jag har lite huvudvärk som jag misstänker beror på att jag spänt mig så och nu börjar våga slappna av.

Bryt ihop och kom igen

Det är väldigt påfrestande att ha en son som dels har problem med magen och som dels sover extremt lite på dagarna. När vi är ute och går tex så ligger han och tittar den timmen han sover inte.

Samuel sa till mig häromkvällen att jag har tålamod som en Gud när jag satt med Noa som var ledsen och som vägrade att slappna av och somna.

Men även Gudars tålamod tar slut.
Igår var andra gången under den här dryga månaden som jag bröt ihop.
Jag hade haft en bra dag i Örebro, men när jag skulle åka hem kom tröttheten och Noa började skrika i bilen och bilstolen är i baksätet så jag var tvungen att stanna och försöka trösta honom. När jag parkerade bilen här hemma gallskrek han och jag kände mig uppgiven där jag kånkade på vagn och bilstol med en skrikande bebis.
När jag kom upp till lägenheten insåg jag att jag glömt skötväskan i bilen med Noas magdroppar och jag var tvungen att gå på toa och Noa bara skrek...Ja ni förstår.

Samuel ringde när jag hade Noa i bilstolen på armen och skötväskan på den andra och då bröt jag ihop. Jag la på i örat på honom och började grina. Utomhus.

Jag låg i två timmar under täcket igår kväll när Samuel var med Noa. Jag kunde inte somna för han skrek så och då gör det ont i brösten ( ! ) men jag fick en paus.

När jag bytte kvällens sista blöja log Noa och skrattade åt mig flera gånger. Då vände min uppgivenhet och jag fick ny energi.

Noa var helt slut efter gårdagens skrik så han sov mellan 22 och 04:30 i sin vagn...Otroligt men han behövde det och han hade väckt mig tidigare om han varit jättehungrig.
Han sov även mellan maten hela förmiddagen.

Nu är Noa hemma hos sin farmor. Hon kom och tjuvade honom strax efter tolv. Ewy ringde och tyckte jag behövde avlastning.
Jag har diskat, städat lite, varit till affären och nu dricker jag kaffe.
Jag kan inte göra någonting vissa dagar. Noa gallskriker och då kan jag inte direkt ställa mig och diska. Det kanske hade varit bäst att sova nu när jag kan, men jag sov ju jättemånga timmar inatt och det kändes mycket bättre att få städa faktiskt.
Det är jättetomt när inte Noa är här hemma, men han kommer hem igen klockan tre för då ska han äta.

Jag blev en sån som jag inte ville bli, en sån som inte berättar hur jobbigt det är vissa dagar och som inte ber om hjälp när jag behöver det.
Nu har jag rensat luften och många vet nu att det är en rätt jobbig tid nu.

Imorgon ska jag till BVC och mäta och väga Noa och då ska jag prata med dom om hans sömn. Han blir ju tillslut övertrött och då skriker han ju också... Han somnar nästan och då kommer han på sig själv med att ha slappnat av och då börjar han skrika...eller så kör det i magen och ibland båda två.

Det är inte så lätt alla gånger att vara mamma men jag älskar Noa mer än någonting annat och det finns ingenting som jag inte skulle göra för honom.
Magen och det med sömnen kommer säkert att ge med sig så småningom.

Ibland behöver man bryta ihop för att komma igen och jag känner mig mycket lättare i sinnet idag.

Så lite tid

Ja det finns så lite tid till att sitta vid datorn och blogga.

Noa är en väldigt vaken liten bebis. Han är mer vaken än vad han sover om dagarna och han vill allra helst sova i min famn vilket gör att jag inte får mycket tid till någonting...Men det är mysigt. Jag tycker om att ha honom i famnen.

Dagarna går väldigt fort. Jag och Noa har lärt känna varandra väldigt bra. Jag vet hur jag bäst kan trösta honom när han behöver det och jag vet när han gråter varför han gråter. Oftast!
Han har lite problem med sin mage fortfarande så vi kör med Minifom droppar vilket verkar fungera väldigt bra. Jag ammar honom också mer regelbundet och med ca 2½ - 3 timmars mellanrum och det verkar fungera bra för honom.
Han går upp i vikt som han ska och vägde nu i veckan 3515 gram.

Förra veckan log han åt mig riktigt ordentligt, vilket är väldigt tidigt, och det var ingen jagärnöjd reflex. Den här veckan har han lett mot mig flera gånger när jag pratat med honom. Idag så blåste Samuel på hans mage och då log han mot honom. Gissa om pappan blev stolt ;)

Jag kan inte sluta titta på det lilla livet. Jag känner så otroligt mycket kärlek för honom och skulle göra vad som helst för honom.
Jag är lycklig varje dag och det tack vare min lilla familj. Det finns ingen annanstans på jorden som jag hellre vill vara än här och nu med Samuel och Noa. Varje dag är en gåva.Tiden har gått så fort, nästa vecka blir Noa en månad. Lilla hjärtat!

RSS 2.0