En dag i Västerås

Idag åkte Noa tåg för första gången utanför magen. Mathilda var redan på tåget. Vi klev av i Västerås och strosade på stan, lunchade och drack milkshake. Vi pratade om allt mellan himmel och jord och skrattade mycket. Noa var så mysig och go idag. Han sov mest i vagnen. Jag behövde verkligen den här dagen med en av mina bästa vänner! Emma jobbade på tåget som vi åkte till Västerås med :) Det fick jag veta imorse så det var en bonus att få träffa henne också :) Nu är jag jättetrött och vi väntar på pizza som vi beställt här hemma. Skönt att slippa laga mat :)


Zombie mamma

Inatt bökade Noa mer än någonsin. En gång i halvtimmen stoppade jag in nappen eller la honom i en annan sovställning. Halv fem satt jag vid fotändan av sängen och grinade för jag var så trött.
Noa har inte velat sova någon längre stund idag så jag har inte kunnat sova med honom...Jag kommer garanterat att somna i soffan ikväll.

Nästa Fredag ska jag gå iväg och klippa håret. Min frisör är sjukskriven minst 3 månader pga utbrändhet =/ Jag tycker synd om henne, jag gillar verkligen henne. Jag får nu gå till hennes kollega. Jag har inte klippt mig sen i början av December så det ska bli spännande att se hur mycket hon kapar... Jag vill ju spara ut håret, men jag har haft lite annat att stå i än att gå till frisören om vi säger så.

Efter BVC besöket på Måndag ska jag till min barnmorska på återbesök efter förlossningen och prata om preventinmedel och sånt och gå igenom min journal från förlossningen hoppas jag. Jag vet inte riktigt vad jag ska använda för preventinmedel, vill verkligen inte bli gravid igen redan nu så något måste jag ju ha då det inte är så kul med gummi så att säga.
Det känns som mensvärk i nedre delen av magen på mig så mensen kanske är på väg tillbaka. Jag har INTE saknat den ;)

Nehej nu hann jag inte skriva någonting mer för nu vill Noa ha min uppmärksamhet. Piggaste barnet i stan.

En dag i Örebro

Herregud moster det är ju skitmycket socker i den här! Ska du verkligen dricka den?!


Min första Mors Dag

Jag har blivit uppvaktad på morgonen. Noa har varit ute och handlat ;) En Calippo ligger i frysen också och kunde inte vara med på bild. Jag vann 25 kronor på ena Trisslotten så jag ska hämta ut en ny någon dag :) Men jag har redan vunnit den högsta vinsten, min familj. Jag älskar er så.


Grabbarna keps

Jag vet att jag tjatar men Gud vad jag älskar mina pojkar


Sådan far sådan son

Klart man ska ha keps som farsan! Jag ska bara reglera den lite så den sitter bättre :)


Lilla hjärtat

Noa vill inte sova ikväll men efter en liten stund somnade han på mig, likt en liten groda. Inatt sov Noa hos sin farmor så jag fick sova ut. Skitungen sov hela natten där. Jag tror det gjorde susen att han endast sov en liten stund från kl 16. Nu går det även att få i honom lite mer ersättning utan att han spyr. Det ska bli intressant att se hur natten blir. Jag känner mig iallafall relativt utvilad så jag klarar av strul.


Sommarvärme

Jag har haft en jättebra helg. I fredags eftermiddag var jag, Samuel och Noa på Erikslund och shoppade. I lördags åkte vi till Vingåker med Samuels pappa, hans fru och Mikkiz och Nellie. Vi köpte Alfons Åberg kläder till Noa och Samuel köpte sig ett par shorts. Jag botaniserade i Delicatobutiken ;) Nätterna är jobbiga och struliga. Jag vaknar varje morgon och det känns som att jag är sjuk. Kroppen värker och jag vill bara gråta. Inatt ska Noa sova hos sin farmor så jag får sova ut en natt och hoppas på att tillväxtperioden snart är över.


Mamma

Jag vet inte vad jag vill med mitt liv. Vad jag ska bli när jag blir "stor". När jag tittar på Noa så känner jag en sån enorm trygghet. Vad som än händer så kommer jag alltid att vara Noas mamma och vi ska göra så mycket roliga saker ihop. Han är för liten för att förstå hur lycklig han gör mig. Han är min trygghet och det finns ingenting som jag inte skulle göra för honom. Älskade barn du är det finaste jag har!


Stålmannen

Noas nya grej är att hålla höger armen likt Stålmannen :) Han ser jätte rolig ut. Han hittar på nya saker hela tiden :) Inatt var vi bara uppe klockan två. Noa åt vid 22, 02 och 06. Jätte skönt och jag hoppas att han vill fortsätta sova om nätterna. När han ätit på natten somnar han i min famn och jag kan lägga ner honom i sin säng utan att han vaknar som han ALLTID gjorde förut. Noa vill gärna sova på mage men nu går det alltså bra att lägga honom på rygg när han somnat. Ingen vet ju säkert vad plötslig spädbarnsdöd beror på och just nu säger dom att bebisar endast får sova på rygg. När jag var liten fick bebisar endast sova på mage och ett tag var det endast på sidan och barn har inte slutat dö i det hur dom än sover. Någon som läser som har en bebis som inte bara vill sova på rygg?


3 månader

Idag är det Noas 3 månaders dag :) Han har krånglat inatt också och halv sex vaknade han och var jätte glad i sin säng haha :) Han blev överlycklig när Samuel tog upp honom. Det ni, Samuel gick upp och fixade ersättning också. Sen hände det här:


En Lördag

Idag tog jag med mig familjen till Örebro. När vi kommit hem till mamma och pappa åkte jag och mamma och hälsade på mormor på sjukhuset. Även fast mormor var väldigt trött och hade det jobbigt så var det ändå skönt att träffa henne. En sköterska kom medan vi var där och berättade lite om hur behandlingen går och enligt henne gick den framåt. Jag trodde att blodförgiftning får man från ett sår men så är det inte utan det kan man bla få av en urinvägsinfektion. Jag hoppas att hon snart får komma hem nu när hon och morfar har flyttat. Men först måste hon bli frisk såklart. Jag och Samuel sa att vi ska vara uppe till tolv ikväll. Mest för att Noa krånglat så och velat äta då i tre nätter. Samuel sover bredvid mig i soffan så jag får tydligen vara vaken själv ;) Noa har snart sovit i två timmar så om han ska följa sitt mönster så borde han vakna snart... Men vem vet, han kanske vill sova igen på nätterna :)


Fredagkväll

Jag är rastlös ikväll. Det har regnat och stormat idag så jag har inte varit utanför dörren. Jag försöker att titta på film på tv men jag är alldeles för disträ för det. Jag saknar Samuels sällskap. Jag hoppas att Noa vill sova inatt för jag är trött. Jag hoppas på att åka till Örebro någon dag i helgen så att jag kan hälsa på mormor på sjukhuset.


En fas

Usch det är andra gången jag är uppe mer Noa inatt. Jag som trodde det bara var något tillfälligt igår.. Han kanske går igenom någon utvecklingsfas nu som innebär mer krångel... Jag är jätte trött. Jag har ju vant mig vid att få minst fyra timmars sömn på raken... Hoppas det blir så snart igen. Har har mer ork och tålamod på dagen när jag fått sova mer. Noa har än så länge inte fått feber efter sprutorna så jag hoppas han slipper det. Fredag! Samuel drar ut och fiskar efter jobbet och kommer nog hem inatt. Jag och Noa går klara oss själva.


Lilla hjärtat

5015 gram tung och 61 cm lång. Vaccinationen gick bra, han skrek i ca tjugo sekunder sen var det bra. Jag stod utanför och grinade medan Samuel satt med honom. Mycket känslor i kroppen. Ville inte Noa skulle få ont och oro för mormor.


Piggelin

Noa är pigg idag och jag är trött. Natten och morgonen var annorlunda mot vad den brukar vara. Mormor har blodförgiftning så nu kan dom börja behandla den. Jag hoppas hon piggar på sig snart. Jag undrar hur länge jag ska ha ont i ärret på magen. Det är obehagligt att ha byxor som sitter åt där och jag tänkte dra igång med mag och ryggövningar här hemma så magen försvinner men det gjorde skitont i ärret så jag får vänta med det. Plankan heter övningen som rekommenderas mest för att den går djupt in i magen och stärker korsryggen. Jag kände verkligen att den tog så jag hoppas jag kan börja med den snart :) Nervös i magen inför sprutorna kl 16...


Komma till ro

Jag har varit uppe två gånger redan med Noa. Vet inte riktigt vad han vill för att bli nöjd och kunna sova. Vi brukar sova gott vid den här tiden. Det är typiskt att han ska vara krånglig när jag känner mig ur form och så gärna vill sova. Jag är trött och spänd och vill inte sitta uppe och amma. Jag vill sova. Behöver sova. Noa brukar sova 4 1/2 till 5 timmar på raken när vi lagt oss för natten. Jag hoppas att han vill sova på förmiddagen om vi ska gå upp varannan timme inatt...


Oro

Idag känner jag oro för mormor som två dagar i rad fått åka till sjukhus. Jag känner mig så långt bort fast jag vet att jag ändå inte kan göra något speciellt för det gör ju sjukhuspersonalen. Huvudvärk har besvärat mig igår och idag. När Samuel kommer hem från jobbet ska jag köpa mig godis fast jag försöker begränsa mig till att äta godis på helgen. Jag vill inte släpa ut Noa i regnet så därför väntar jag med att gå till affären. Noa slocknar direkt när han fått ersättning. Jag gör iordning så han får 135 ml och det verkar vara lagom för han spyr inte och blir inte ledsen när det tar slut i flaskan. Blir han ledsen så ammar jag till han är nöjd. Jag läckte ju igenom amningskuporna och linnet inatt. Noa somnade vid tio och vaknade vid halv fyra och då ammade jag honom. Man får en gratis bröstförstoring! Stenhårda och det spänner i dom men det slutar nog snart produceras så mycket eftersom jag inte ammar lika mycket. Jag är nervös inför Noas vaccination imorgon. Jag frågade Samuel om jag får en tidning om jag är duktig imorgon haha :) Jag brukade få en tidning av mamma när jag varit hos tandläkaren när jag var liten för jag var så rädd. Jag borde kanske diska när Noa sover men jag är trött och orolig så jag vill inte... Ja jag bloggar från min mobil det är därför det inte blir radbyte.


Min syster

Hon älskar sin systerson och han tycker om henne


Bokmal

Det verkar som Noa tycker om att läsa precis som sin mamma ;)


Månen

Jag sitter uppe och tittar på den fina stora månen. Det är så märkligt att det går att resa dit. Innan jag kunde somna igår så ville jag se på internet att mammas plan ifrån Rom hade landat, sen kunde jag somna :) Jag vaknade vid tre av att Noa bökade i sin säng och mina bröst höll på att sprängas så mjölkstinna var dom. Det produceras fortfarande jätte mycket mjölk men ju mindre Noa ammar desto mindre kommer det produceras. Nu tror jag minsann det är dags att lägga sig igen.


Hipp hipp hurra!!!

Idag fyller min fina Samuel år :) Knäppisen ställde klockan på 03:30 för att åka ut och fiska och jag har fått rapport om en lyckad fisketur hittills :) Vid klockan tre ska vi befinna oss hos Ewy för födelsedagsfirande. Eftersom jag ätit mjölkprodukter utan att Noa reagerat och blivit dålig så köpte jag idag en god ersättning till honom istället. Jag köpte två små tetror med färdigblandad ersättning bara för att testa om han tål den. Än så länge är det den vanliga glada och salivbubblande Noa som är här hemma. Jag gissar att det visar sig väldigt snart om han fått ont men jag tror faktiskt inte att han kommer att få ont.


Ensamma hemma

Ikväll är jag och Noa ensamma hemma. Samuel är ute och fiskar sen halv fyra i eftermiddag. Det är väldigt tomt här hemma. Mamma ringde förut från Rom. Hennes Lindex butik är ju bäst så alla fick en resa som pris :) Det var kul att höra henne så glad. Mamma har aldrig varit någonstans utan familjen. Hon är så värd att få åka bort och ha kul! Mitt lilla sällskap är trött efter mycket bus med mig så han sover här bredvid:


Så mycket kärlek

Jag är så kär i Samuel just nu så det är inte klokt! Jag kan inte låta bli honom :) Inatt rullade han över på min kudde i sömnen och låg och snusade mig i nacken. Det var så himla mysigt! Jag låg och njöt. I tre nätter nu har Noa sovit första delen av natten i sin egen säng. När jag varit uppe och ammat brukar jag lägga honom hos mig i sängen för då somnar han direkt. Han äter ersättning innan varje mål men det är inga mängder hittills. Jag får iaf i honom 45 ml och som max 100 ml. Han ska kunna äta 200 ml. Än så länge märker jag ingen skillnad på att han håller sig mätt längre. Idag kom mina rosa byxor med posten. Dom är mer laxrosa än ljusrosa men jag tror att det blir fint ändå. Snart kommer min älskade pojkvän hem från jobbet. I can't wait :)


Arlamorgon

Jag sitter uppe med Noa och ammar. Jag har börjat lura i honom lite ersättning för att se om han håller sig mätt längre på det. Eftersom att Noa tidigare visat sig vara överkänslig mot mjölkprotein så har vi köpt ersättning utan sånt och den luktar och smakar äckligt så Noa har varit ledsen och grimaserat och spottat ut tills igår kväll :) Samuel gav honom lite i flaskan och han åt upp allting och alldeles nyss åt han också upp allting. Idag ska jag prova att göra iordning lite mer och se om han vill äta upp det. Jag tycker det är mysigt att amma så jag hoppas han vill fortsätta med det även fast han kommer få mer och mer ersättning. Det vore ju skönt att amma på natten och slippa krångla med vatten och ersättning då. Vi får se :)


RSS 2.0