Måndag igen

När jag har ätit blir jag nuförtiden hur varm som helst och börjar att svettas! Fy så ofräscht men jag kan inte rå för det. Jag kan inte äta så mycket nuförtiden heller utan det blir mindre och oftare istället. Det är fullt i magen.

Igår hade jag svårt att somna pga halsbrännan. Jag kände inte av den alls under dagen men när jag skulle lägga mig för att sova så kom den. När jag lyckats somna vaknar jag snabbt utav att jag hostar pga det som åker upp och ner i halsen på mig. Så inatt halvsatt jag och sov. Det var det enda som fungerade. Äckligt med halsbränna!
Om jag tar i för mycket, tex idag när jag skulle moppa köksgolvet och var tvungen att ta i lite på vissa fläckar så kom halsbrännan. Och när jag böjer mig framåt för att plocka upp någonting från golvet så kommer den också.

När jag står upp så ser jag inte mina fötter konstaterade jag igår. Men lutar jag mig framåt så ser jag dom. Tjockismage.

Idag börjar jag jobba vid fyra och slutar halv ett inatt. Inte ett favoritpass då jag inte är en kvällspigg person, men jag ska träffa Malin en stund på min tretimmars rast uppe i Stockholm ikväll så då kan jag hålla mig vaken.
Inatt passar jag på att sova i Örebro för jag börjar strax innan tolv imorgon. Väldigt onödigt att köra hem då. Tråkigt bara att jag inte får sova hemma imorgon för då sover jag borta på jobbet.

Idag kom Samuels julklapp med posten så nu behöver jag bara köpa papper så att jag kan slå in den.

Jag kom på en sak igår som jag vill göra till bebisen. Jag får se om jag lyckas och visar resultatet här sen!

Första Advent

Jag är nog inte ensam om att ha lite svårt att koppla ihop dagens väder med första advent! Regn och blåst och 10 grader varmt. Mycket märkligt!

Idag har jag julpyntat lite här hemma. Jag gick runt och fnissade när jag ställde ut tomtar och Samuel undrade vad som var fel eftersom jag inte är en julmänniska. Men i år tyckte jag det var lite mysigt att pynta. Jag tycker så mycket om vårat hem så det är roligt att fixa lite.
Samuel har satt upp listerna runt fönstret i vardagsrummet och har målat fönsterbrädan vit. Det blir så fint!

Vi fick ju tag i ett babyskydd rätt billigt, men som jag tycker är alldeles för klumpigt i början och igår köpte vi det sista exemplaret utav denna:



Jätteliten och smidig. Brio Primo.

Det har varit en riktigt bra helg och det är roligt att få saker gjorda här hemma. Jag trivs ju inte direkt mindre =)

En vecka med jobb ligger framför mig och jag är endast ledig på Fredag. Min sista jobbhelg blir det. Skönt! Mina jobbyxor hasar ner över magen så det börjar bli dags att gå hem =)

Idag har jag gått in i vecka 31 och det känns roligt och lite spännande också att det inte alls är lång tid kvar innan våran bebis kommer.
Jag ska surfa lite och se om jag hittar något fint tyg att sy gardiner av till bebisens rum.

Just ja, jag gjorde en egen kalender igår. Inte en sån väggalmanacka utan en sån som man skriver upp vad man ska göra i och sånt. Jag designade den alldeles själv på en sida på Internet och jag ska få den utav Samuel i födelsedagspresent. Jättekul att få bestämma helt själv hur den skulle se ut.

Älskade skumtomtar

Försöker att inte somna sittandes i soffan alla redan =)

Så skönt att veta att jag har två lediga dagar framför mig. Det blev lite struligt på slutet på jobbet idag, men jag lyckades fixa så att det blev bra tillslut. Jag fick tom ett " tack för att du fixade allt " och det gjorde mig glad.

Skumtomtarna är inköpta och jag vet att mamma också har en låda till mig haha =) Jag älskar skumtomtar. Nej jag äter inte upp alla själv, Samuel äter fler än mig!

Det är märkligt. Katten brukar aldrig vara på köksbordet men bara för att jag gjort mig till och lagt en julduk där så ska han ligga där och gärna flytta på duken också så den ligger i en hög bara. Jag får se om jag tar bort duken, jag blir så irriterad på att aldrig få ha någonting ifred eller få ha lite fint någon gång.

Jag förstår inte riktigt hur folk kan vilja vara tjocka. Med tanke på att magen tar emot när man är gravid så lär det ju vara likadant om man är tjock. Det gäller att hitta sina sätt att böja sig och resa sig med magen i vägen.

Om en halvtimme ungefär kommer min bästis hem från innebandyn. Jag längtar efter honom!

Ikväll tänker jag somna i soffan. Gud vad skönt!

Julspya

Idag har jag uträttat några ärenden och tagit det lugnt.
Jag köpte pepparkakor med apelsinsmak som jag mumsat på. Jag såg att syrran köpt det och jag kunde inte stå emot, för jag älskar verkligen dom! Ballerina pepparkaka ska jag försöka att vänta med att köpa hem för jag kan inte låta bli dom när dom finns hemma ;)
Jag har letat efter en låda med skumtomtar men dom är slut typ ÖVERALLT så jag paniksms:ade Samuel och sa att vi MÅSTE leta efter en låda i Västerås i helgen haha. Hur kan dom vara slut när det är en månad kvar till jul?! Godiskillen inne på Willys skrattade åt mig när jag sa att jag MÅSTE ha mer tomtar haha.

Min syrra får en slags psykos tiden innan jul. Det enda hon pratar om är att få julpynta och hon köper julpynt för sina sista pengar typ. Idag fick jag ett sms att hon var helt slut, att hon har så mycket julsaker så att hon inte vet vart hon ska göra av allt haha =)
Jag gissar att det ser ut som om julen spytt hemma hos henne och Roberth =)
Men hon är söt. Min syster.

Idag ska det ätas pizza här hemma. Jag smsade Samuel och sa att jag vill fira att jag fyller år om en månad haha =)

Imorgon är det arbetsplatsträff och sen på Fredag jobb mellan 05:20 och 16:35 sen en härligt ledig helg!
12 arbetsdagar kvar!

En jättefin dag

Någon anonym frågade vart sängramen är ifrån som vi har och den är ifrån IKEA. Brimnes tror jag den heter eller något liknande.

Jag vaknade fem i elva idag. Snacka om trött! Jag hade kunnat sova längre men jag tyckte nästan det var pinsamt att ha sovit så länge ;)

Lunch hemma hos mamma och pappa och min syster var också där och åt. Jag och mamma tog en liten tur till Babyproffsen och IKEA efter lunchen.
Jag tittade på ett babyskydd ( bilstol till bebisar ) då jag tycker att den vi har fått köpa för en billig peng är så stor och klumpig, iallafall när bebisen kommer att vara liten. Jag hittade en som var liten och smidig och jag kan hänga den på armen utan problem, det kan jag inte med den andra. Jag ska ta med Samuel i helgen för att titta på den.

Vid fem hämtade jag upp Emma och Mathilda och så åkte vi hem till Petra för ett hudvårdsparty. Jag beställde en body lotion och jag tror att alla andra också beställde den =) Jättemysigt med mat och fika och trevliga tjejer!

Jag nattade min kära sambo för en stund sen ;) Jag kom hem för en timme sen och behöver varva ner lite innan jag lägger mig så jag kryper ner hos honom när jag är sovtrött.

Jag är ledig imorgon också och det ska bli så skönt att bara få vara hemma.

Imorgon är det en månad till jag fyller år =)

Av Samuel

Det är jag som fotat snett, inte Samuel som gjort det snett:



Det är samma gröna färg som vi har i taket. Fönsterbrädan har blivit vitmålad och likadana lister som det är runt färgen ska det bli runt fönstret. Han kan, min man =)
Jag blev så glad över att det är så fint så jag började nästan gråta nyss när jag kom hem ha ha =) Jag blinkade bort tårarna och tänkte: skärp dig!
Sovrummet är ju sen innan mitt favoritrum och jag älskar det ännu mera nu!

Gravid i vecka 30






Bara tio veckor kvar nu!

Usch igår när det var dags att sova brast det för mig. Jag var trött, all min oro för saker kom fram och jag blev arg och sen grinade jag i en timme.
Jag tänker inte skriva ut vad det är som bekymrar mig det räcker att stackars Samuel fick höra det igår.
Han är så fin. Kramade och pussade mig och försökte få mig på bättre tankar. Jag skulle inte klara mig utan honom.

Samuel har gjort superfint hemma nu när jag jobbat/jobbar hela helgen så det ska bli så roligt att komma hem imorgon och se det på annat sätt in via mms till mobilen.

Imorgon slutar jag att jobba halv elva och sen är jag ledig i två dagar. Jag ska njuta!

16:15 imorgon blir det besök hos barnmorskan och se så lillen mår bra. Och mamman. Får se hur mycket jag har gått upp i vikt dom senaste veckorna.
Hela helgen har jag fått höra av resenärer och kollegor att jag är fin och att jag har så fin mage. Det gör mig jätteglad =)

Vid 21 går tåget tillbaka till Stockholm från Linköping. Jag längtar efter att få sova!

16 dagar

Igår räknade jag ut att jag har 16 arbetsdagar kvar innan jag får gå hem och hänga in uniformen.
Idag startar min skithelg klockan 13 och jag ska tänka på 16 dagar hela den här helgen. Jag avskyr verkligen den här helgen. Jag kommer hem till mitt hem klockan 20 imorgon kväll och måste åka igen klockan 10 på Söndag. Jag sover alltså borta både ikväll och på Söndag.
Men som sagt, jag ska försöka tänka på 16 dagar, eller ja dom minskar ju i helgen, men idag ska jag tänka på 16.

Jag försökte att sova riktigt länge idag för jag jobbar så länge idag men det gick inget vidare. Imorse låg jag som ett frimärke på Samuel för att suga åt mig så mycket jag kunde av hans närhet. Jag kommer att längta hem till honom.

Synd att det inte är sol idag också, då är det lättare att piggna till.

Mamma och fönster

Strax innan åtta imorse plingade mamma på dörren ;) Hon passade på att lifta med pappa som jobbat i stan idag.
Nu har vi tvättade fönster här hemma och en påse lussebullar i frysen. En påse är redan uppäten haha ;)
Vi gick en runda på stan och åt lunch ute.
När vi var på väg för att gå och äta fick jag sms från Samuels mamma som varit och ringt på hemma hos mig och ville ha sällskap så hon kom och åt lunch hon också. Sen gick vi hem och drack kaffe och tjattrade i köket. Roligt med extra besök =)
Mamma blev upphämtad av pappa vid halv fem så hon var här nästan hela dagen =)

Jag skulle ha jobbat idag, men fick frågan igår om jag ville vara ledig, då jag hade en extra ledig dag som dom var tvungen att planera ut på mig innan årets slut. Jag tvekade inte en sekund ;) Jag kastar in ansökningar om ledighet hela tiden men just idag hade jag inte skickat in någon.

Imorgon är jag ledig och då ska jag träffa Emma. Jag hoppas att det är sol imorgon också för det blir man ju så pigg och glad av. Idag har jag inte känt mig lika trött för jag har fått så mycket energi av solen.

Apoteksbesök

Jag åkte till ett apotek efter jobbet i jakt på någonting bättre mot halsbränna. Jag köpte som vanligt Samarin men även Nouvalocol eller hur det stavas. Kvinnan på apoteket rekommenderade det så jag hoppas att dom fungerar.

Eftersom att jag skulle upp 3:20 inatt så blev ju inte sömnen något bra eftersom jag har den där jäkla nojjan om att försova mig hela tiden.
Så jag sov två timmar när jag kom hem. Jag bäddade ner mig ordentligt med kuddar och täcke runtomkring och vaknade av att jag låg och frös. Hur det var möjligt vet jag inte. Som tur är så har Samuel en massa Haglöfs tröjor som är varma som jag kan tjuva när han är på jobbet.

Det är så lätt att fastna med jobbiga tankar. Dom fastnar lättare än dom bra. Den här veckan kommer det att kännas som om jag går och håller andan för att schemat är skit och jag inte vill åka till jobbet längre. Det är svårt att slå bort och jag försöker verkligen, för det går ju lättare om inställningen är positiv.

Och jag stör mig på en som snackar så mycket dynga och som glorifierar sig själv något enormt. Där kan man snacka om att ha dålig självinsikt. Idag höll jag verkligen på att bli tokig på personen.

Nu till något väldigt intressant, idag blir det spagetti och köttfärssås här hemma för det har jag varit sugen på sen igår.
Igår kväll somnade jag i Samuels knä. Jag har hittat en ny favorit grej och det är att ligga och krama hans lår. Jag ligger så tryggt där så det är inte klokt. Han var för övrigt väldigt gullig och snäll mot mig igår. Han känner mig och vet när jag behöver lite extra kramar.

Klockan ringer 3:30 inatt, hurra!

Nattlig oro

Två nätter i rad har jag drömt om vatten. Om djupt strömt vatten. Jag har för mig att det handlar om känslor när man drömmer om vatten.

Inatt låg jag vaken i perioder och kände oro i kroppen inför jobbet. Jag är rädd att någonting ska hända mig eller bebisen. Antingen på väg till eller från jobbet, eller på jobbet. Arbetsmiljön är inte den bästa när man inte är gravid och verkligen inte det när man är gravid.
Jag vet att jag bara har fyra veckor kvar, men ändå.
Helgen som kommer är den jävligaste helgen som jag har på mitt schema. Sist jag hade den hade jag ont i magen mer eller mindre hela tiden för att det är alldeles för mycket att göra och för att dagarna är alldeles för långa.
Jag är endast hemma från klockan åtta på Lördag kväll och till jag lägger mig.
Jag vet att det inte är bra att oroa sig så jag ska försöka att inte göra det, men det är svårt.

Idag pysslar vi här hemma, vilket passar mig bra för jag har alldeles för mycket i huvudet.

11:20

Ja då klev jag upp idag. Snacka om trött.

Igår när jag körde hem från jobbet var jag egentligen alldeles för trött för att köra bil i regn och mörker men det enda jag ville var att få krypa ner i sängen bredvid Samuel och somna. Han hade inte riktigt somnat när jag kom hem så jag fick några kramar och pussar och imorse kröp jag tätt intill honom medan han snoozade. Älskade Samuel han är bäst.

Ikväll börjar jag att jobba klockan 18 så innan dess verkar det som om jag ska sitta i soffan ;)

Jag längtar till helgen för att jag vet att nästa helg är jag i princip inte hemma någonting, då jag jobbar min jävelhelg, men det är sista gången jag gör det, det måste jag peppa mig själv med.

Jag drömmer otroligt mycket konstigt nuförtiden. Konstigare än normalt. Jag undrar hur jag får till allting ibland.
Jag vaknar då och då av att bebisen rör sig i magen men jag kan snabbt somna om igen. Han har sina rutiner och rör sig mest på morgonen och eftermiddag och kväll.
Det börjar bli trångt där inne så han gör kanske inga volter där inne längre utan vänder sig bara då och då. Han ligger oftast på samma ställe, då jag oftast känner honom sparka på min högra sida. Jag tror jag bara känt honom sparka på min vänstra sida två gånger.
Mot slutet kommer han väl ligga och sparka på mina revben misstänker jag.

Jag har ingenting roligt att skriva alls. Hjärnan är bara grötig.

Tjockmagen

Jag lägger upp en bild på magen framifrån. Ringen runt naveln syns och jag såg när vi skulle ta kort på magen att jag har börjat få en rand mitt på magen, lodrätt.
Jag sa precis till Samuel att jag har svårt att förstå att det är min mage på bilden haha =)


Jag älskar att komma hem

Jag gör verkligen det. Jag älskar att vara hemma!

Jag slutade att jobba klockan nio imorse ( jag började jobba kl 08 igår ) så jag åkte till min mormor och morfar och hälsade på en stund. Det var tänkt att jag skulle lämna tillbaka en klänning på stan men så kom mamma på att hon kunde lämna tillbaka den åt mig och hon var passande nog hos mormor och morfar innan hon skulle börja jobba. Jag hjälpte mormor och morfar med deras digitalbox, dom har fått en ny så jag hoppas att det jag sa fastnade ;)
Kaffe och kakor och sen åkte jag hem.

När jag kom hem tog jag av mig uniformen och stod halvnaken i hallen då jag såg att det har bildats en mörk ring runt min navel. Antingen ligger bebisen och trycker där eller så håller min navel på att ploppa ut. Det ser lustigt ut iallafall och först trodde jag att det var smuts!
Igår satt jag i sängen på hotellet och kände för första gången att det var riktigt obekvämt att sitta upp med magen. Den är liksom i vägen ;) Jag satt helt klart skönast när jag lutade mig bakåt.
Men jag är så otroligt glad för min mage så det är inte klokt. Jag älskar lillen som bor där inne och blir glad varje gång han ger mig en knytnäve eller en spark från insidan.
Tänk att jag och Samuel har gjort honom.
Jag gick in i vecka 28 igår så det är inte så långt kvar och tiden går verkligen jättefort!

Imorgon är jag ledig och jag har lunchdate med Mikkiz och Nellie =)

Ohyffsat

Imorse blev jag trött/ledsen på hur folk kan behandla andra. Det var ingenting som var fel, om det är något fel kan jag förstå, men imorse var det inte det. Det är som om en del ger sig fan på att vara elaka och ohyffsade mot någon så fort som dom kan.
Jag skulle aldrig gå in på ICA eller på något annat ställe och bete mig illa mot personalen där.
Jag respekterar alla yrkesgrupper, alla fyller en funktion i vårat samhälle. Men en del tänker inte så.

Jag sov i två och en halv timme på rasten och det var väldigt mycket folk på hemvägen men det gick bra ändå.

Jag måste ha somnat i soffan när jag kom hem. Det var verkligen inte meningen. Jag måste ha varit väldigt trött.

Jag tror att min halsbränna är här för att stanna. Jag får den varje eftermiddag. Jag ska ta mig till ett Apotek och få något bättre mot den. Jag har provat tre olika men jag tycker inte dom verkar som jag vill att dom ska...

Snart kommer Samuel hem från innebandyn. Han spelar med kompisar på Fredag kvällar. Säsongen drog igång sent nu för det är första gången ikväll. Han kommer att vara helt slut när han kommer hem haha =) Fast det är skönt, då kan vi somna i soffan =)

Mamma och Syster

Jag och mamma for en sväng till Marieberg när jag var i Örebro. Mamma shoppade kläder åt mig ;) Tack mamma <3 Vi köpte med oss lunch som vi åt hemma hos syrran. Kul att få träffa henne också.
Det blev fika hemma hos mamma och lite gos med Rocco innan jag åkte hem. Pappa var och jobbade i Köping, lustigt att han åker dit när jag åker därifrån haha ;)

Jag sträckte magen i sömnen inatt. Eller något sånt iallafall för jag kunde inte röra mig utan att det högg i sidan på mig förut. Obehaglig känsla men nu känner jag bara litegrann.

Inatt ringer klockan 03:50...BLÄ jag har ingen lust alls...

Missa tåget

I förmiddags missade jag tåget när jag skulle till Örebro.
Det fanns en enda plats ledig och där lekte en körskolebil. Jag var helt galen och körde runt runt i hopp om att dom skulle fatta vinken, men inte. Dom måste också ha sett att det endast fanns en plats ledig.
Så jag fick köra bil till Örebro och slösa pengar på bensin och på parkering när jag kunde sluppit det.

Jag och Emma strosade runt på stan, pratade om allt möjligt viktigt, åt lunch och satt och spanade på folk på Espresso House. Vi såg ingenting roligt idag.

Jag vill tro att min nästäppa beror på att jag nyss var sjuk och att det inte är någonting som jag ska dras med till bebisen kommer ut. Det är rätt vanligt att vara täppt för jämnan när man är gravid.
Imorse vaknade jag jättetidigt och fick ingen luft och nu har det korkat igen totalt. Jag har ingenting att snyta ut utan när jag använder nässpray så lättar det bara trycket och jag kan andas igen.
Nässpray ska man bara använda i en vecka och det har jag snart gjort.

Halsbränna verkar jag få varje eftermiddag. Det är inte så mysigt...

Jag drömde inatt att bebisen hade kommit. Vi hade en jättedålig vagn där handtaget hela tiden åkte ner. I drömmen hade bebisen min näsa. Vi får se när han kommer ut vems näsa han har.

Jag är frusen idag och har tänt en massa ljus för att få lite värme då det inte kommer någon ur elementen. Det är ju typ 10 grader ute så det är ju inte kallt...
Samuel får värma mig när han kommer hem.

Imorgon ska jag till Örebro för att träffa mamma och kanske syrran också.

Fem veckor kvar att jobba sen slipper jag för ett tag.
Idag när jag och Emma gick runt på stan blev jag trött i magen. Den drog ihop sig och blev stenhård så jag får börja lyssna mer på den. När jag ska vila och så. Liiite svårt med mitt jobb att kunna vila tyvärr.

Galna Gekås





Igår var vi ner till Ullared för att shoppa på Gekås.
Redan på parkeringen blev jag lite svett av alla bilar och människor.

Det gick jättebra att köra ner. Jag började att köra och sen bytte vi. Samuel är ju en riktig pajas och en retsticka så det var inte en lugn stund i bilen så dom fem timmarna vi satt och körde gick rätt fort!

Folk trängdes med kundvagnar men mina vader blev bara påkörda två gånger så det var ju väldigt lite.
Det allra dyraste vi köpte var Samuels vinterjacka för 699 och det är ju inte särskilt mycket för en vinterjacka!
Jag hittade en vit jacka med pälskrage som magen kommer att få plats i. Jag ser otroligt rolig ut i den, som en snöboll ungefär eftersom att jag tog en STOR storlek ;) Jag vill inte frysa om magen i vinter.

Jag minns inte exakt allt vi köpte men vi köpte mest saker till bebisen:
kläder, babysitter, babygym, nappar, nappflaskor, tvättlappar, sängkläder, täcke, kudde, snuttefiltar, dregglisar och resesäng. Bara bra saker! ( Minns som sagt inte allt )
Jag köpte även amningsinlägg, mamma mjukisbyxor och en mammatopp.
Vårat kök har fått en liten radio och hallen ska få en fin klocka.

Det var skönt att gå där med Samuel. Vi gick ju i närheten av varandra hela tiden såklart för jag ville inte tappa bort honom där. Ibland kom han med någonting under armen som han hittat och la ner i våran vagn och ibland kom jag med något under armen.

Jag förstår inte hur folk kan åka dit på semester och handla i flera dagar för så mycket saker har dom inte. Eller ja vill man köpa bordstabletter eller inredningssaker kan man väl handla en massa men annars så räcker det verkligen med en dag.

På slutet var jag så trött i magen. Jag hade sammandragningar nästan hela tiden så magen var stenhård och öm. När vi kom till våran stuga blev magen mjuk igen efter en stund och jag började att frysa för jag var så trött!

Vi klarade oss under våran budget och handlade allting utom en sak som vi hade på listan. Vi är nöjda båda två över att ha fått så mycket saker till ett litet pris.

Vi åt inte direkt någonting vettigt igår så idag var det så gott att äta köttbullar, potatis, sås och lingon när vi kom hem.
Samuel är nere och tränar en liten stund och jag passar på att blogga.
Jag kommer somna i soffan ikväll det känner jag redan nu.

Nu när vi har så mycket saker till bebisen vill jag bara att han ska komma till oss. Det är snart Februari =)

Imorgon ska jag ta tåget till Örebro för att träffa Emma. Äntligen! Vi har inte setts sen innan hon åkte till USA.
På Torsdag åker jag till Örebro för att träffa mamma <3

Jag har ju min sex dagars ledighet så jag jobbar inte förrän på Fredag. Det är skönt att inte jobba ;) Det var inte så kul att vara sjuk men skönt att vara ledig nu.

RSS 2.0