Molvärk och gröna grodor

Imorse vaknade jag klockan fem och gick upp på toa. Sen låg jag vaken med molvärk i svanken. Som mensvärk. Jag hoppades på lite mer action men så blev det inte.
När Samuels alarm drog igång strax innan sex var jag fortfarande vaken, men jag lyckades att somna om när han åkt till jobbet och jag vaknade några gånger av värken i svanken.
Jag somnade nästan direkt igår kväll. Jätteskönt då jag ofta brukar ligga och fundera och vrida och vända mig en bra stund.
Det är tur att Samuel väger en del han också så att han inte flyger ur sängen varje gång jag vänder mig haha =)

Men skit också jag råkade trycka på någon knapp så att halva texten jag skrivit försvann! SKIT!

Jag har iaf haft en bra dag. Träffat mamma och pappa och Mathilda, tankat Volvon för 823 kronor, fått räkningen från elektrikern som bara var på 2192 kronor istället för 5000 som han svamlade om när jag bokade tiden och jag ska träffa en tjej som jag skrivit med på en sajt för gravida som nyligen flyttat till stan och som inte heller direkt känner någon. Det blir att fika på semla.

Jag hade skrivit mycket mer men orkar inte skriva om allt...

Var det sista besöket?



Det här är lillens kurva. Den tjocka linjen är det som anses vara normalt och den linjen med prickar är bebisens och som ni ser så har han legat strax ovanför det normala hela tiden med en avstickare uppåt under en riktig tillväxtperiod. Sista mätningen gjordes idag, det är den längst till höger och där la han sig strax under linjen.

Magmåttet, sf måttet, mätte 35 cm idag precis som sist. Hjärtljuden var fina och hade lugnat sig lite och låg på 135. Han är lugn där inne dels för att det är så trångt och sen för att han gör sig redo för att komma ut.
Barnmorskan kände hur han låg och han har tryckt sig så fint neråt, han är redo.
Jag fick en ny tid nästa Onsdag men barnmorskan tror inte att jag kommer på den tiden. Vad läskigt! Men vi får se, det är ju som sagt bebisen som bestämmer men vi får hoppas att hon har rätt.

Jag berättade lite om att jag inte tycker det känns bra att gå över tiden, då bebisarna ofta blir så stora då och att jag tycker det verkar läskigt att bli igångsatt på medicinsk väg istället för att förlossningen startar naturligt. Förhoppningsvis så slipper jag det.
Barnmorskan sa att hon såg att jag är svullen, det syns under ögonen på mig också tydligen.
Guuuud vad SNYGG jag känner mig nu haha ;)

Igår när jag fick galna förvärkar så kände jag för första gången nervositet inför förlossningen. Jag tänkte på vad jag har gett mig in på egentligen haha, men sen när det började att göra ont i händerna och fötterna då tänkte jag bara nej nu får han fanimej ta och komma ut så att jag slipper det här haha. Snacka om dubbla känslor.

När jag satt och väntade på min tur hos barnmorskan var det en liten bebis som var ledsen i ett rum och då blev jag helt varm inombords när jag tänkte på att snart har jag min bebis hos mig som också kommer att vara ledsen ibland och göra små ljud.

Jag har städat, dammat lite, dammsugit, grejat i badrummet, diskat och torkat golv. Allt i underkläder eftersom jag blir så sjukt varm. Det är inte normalt att svettas när man är ute i -8 grader men det gjorde jag idag.
Nu har jag stödstrumpor på mig och är så varm om fötterna så jag vet inte vart jag ska ta vägen haha ;)

Varför sova när man kan vara vaken?

Jag gav upp 07:20 imorse. Det gick inte att somna om när Samuel åkt till jobbet, så nu sitter jag här med frukost i magen och en del John Blund grus kvar i ögonen.

Jag längtar till jag får min gamla kropp tillbaka! Så här i slutet av graviditeten känner jag mig allt annat än fräsch och tiptop. Magen har sjunkit långt ner så den är verkligen i vägen, nu kan jag knappt vända mig i sängen. Jag skulle vilja köra upp en liter stark tvål i underlivet då ph balansen är heeeelt ur form och det är inte kul, jag ser så trött ut och känner mig allmänt pluffsig. Urk!

Bebisen har varit väldigt lugn i magen hela helgen. Jag har känt honom röra sig flera gånger men det är inte dom vanliga kraftfulla snurrarna och sparkarna utan mer små långsamma rörelser. Men jag antar att det är normalt att han lugnar ner sig på slutet. Han laddar nog som jag inför förlossningen som vi ska ta oss igenom han och jag.

Det känns skönt att jag ska till barnmorskan idag och lyssna på hans hjärta och sådär. Jag har läst någonstans att pulsen kan vara lägre såhär i slutet. Jag får fråga barnmorskan lite om det.

Och kallt är det ute. -10 grader. Det ser ut att bli en riktigt fin dag med sol idag.

Igår satt jag med en fryst matlåda i händerna på kvällen. Jag var så svullen om händerna och dom värkte så det var skönt att hålla någonting riktigt kallt. Min vänstra fot svällde upp helt plötsligt när jag satt i soffan. Jättekonstigt. Först tänkte jag att jag fått en propp men det borde väl göra ont tänkte jag sen. Jag ska nog ordna ett par stödstrumpor idag. Finns det stödvantar också? Haha.

Jag skriver nog lite mer sen när jag varit hos barnmorskan.

Super Söndag

Idag är det första dagen i v 40, närmare bestämt 39+1. Herregud vad länge jag varit gravid =)

Vi var sällskapssjuka här hemma idag så vi drog ut på en liten turnè för att hitta någon eller några att umgås med en stund.
Stackars svärmor låg med matförgiftning eller maginfluensa så därifrån åkte vi snabbt. Svärfar var inte hemma så vi åkte ut till landet till Mikkiz och Anders och där var dom hemma =) Vi kom lägligt till att lunchen blev färdig så vi fick äta med dom och sen fika på bullar som Anders bakat =) Jag fick mysa med Nellie också och busa med minivovven Jasper. Vi blev kvar där i tre timmar. Det var jättemysigt. Mikkiz hade plockat iordning en påse med minikläder och hennes amningskudde som vi får låna. Så snäll och omtänksam är hon.

Veckohandlingen är gjord och idag gick den inte på 93 kronor ;)

Jag satt och pratade lite med Samuel om förlossningen och berättade att bebisen varit så lugn i två dagar.
Sen fick jag ena riktiga förvärkar. Jösses dom gjorde ont! Jag ska inte prata om det för då kommer det väl flera. Nu har jag mest mensvärks ont bak i ryggen och fram.
Magen har sjunkit så långt ner nu.



Jag står lite snett men man ser att magen sjunkit och blivit mer spetsig.
Herregud jag ska verkligen föda snart. Gud vad sjukt egentligen. Jag kan verkligen inte ångra mig nu.
Samuel har peppat mig redan nu så jag hoppas att han kan peppa mig lika bra på förlossningen.

Imorgon ska jag på kontroll hos barnmorskan. Jag får tänka ut några frågor, om jag har några. Jag skulle vilja veta om livmodertappen är mogen, men hon kanske inte undersöker sånt. Det kan jag ju fråga iallafall.

På Tisdag ska jag åka till Örebro och träffa Emma och Mathilda om jag inte ligger och föder barn förstås.

Lördag igen

Samuel är ute och fiskar och kommer att vara borta hela dagen.
Jag vet inte alls vad jag ska hitta på idag. Alla dagar ser likadana ut. Gå i lite trappor kanske?
Det blir en tur till en tobaksaffär för att hämta ut mitt schampoo och balsam som kommit med Posten, köpa tulpaner till mig själv, handla ingredienser till middagen ikväll och ja, det var väl det?

Jag ska inte skriva mer om min sömn för det slår tillbaka i rumpan på mig. Inatt var en dålig natt och jag fick ta medicin mot halsbränna mitt i natten. Det bränner i bröstet idag så det verkar inte bättre än att det blir en halsbränna dag idag.

Jag saknar lite solbränna. Speciellt i ansiktet. Man är ju nästan genomskinlig i ansiktet så här års. Fast det gäller ju inte Björn Ranelid. Var det någon som såg Skavlan igår? Karln var ju orange i ansiktet! Han såg förjävlig ut.

Jag ska kleta på lite mascara på ögonfransarna och uträtta mina ärenden sen får jag se vad jag gör. Morgonens omgång av Harpan resulterade i att jag fick ut den så jag borde kanske köpa mig en lott!

Två bra nätter och en vecka kvar :)

Jag har sovit riktigt bra två nätter nu. Helt otroligt. Jag har inte varit uppe och kissat inatt heller. Ingen halsbränna heller som åker upp och ner i halsen och gör ont.
Bebisen hade ingen lust att sova igår när jag gick och la mig så det tog en stund innan jag kunde somna. Han låg och hickade och sen sparkade han och rullade runt.
Får jag sova så här bra så kommer jag att vara utvilad när han behagar att komma ut.
Vaken nätterna jag har haft kanske har bytts ut mot sovnätter så att jag ska vara just utvilad?

Nästa Fredag är han beräknad att komma ut, men det gör ingenting om han inte kommer nästa Fredag för då fyller hans farfar år och jag vill att dom båda ska ha varsin födelsedag =) Men sen kan han komma när han vill.
Samuel frågade lite frågor igår, hur man går tillväga osv när det drar igång. Jag vet hur värkarna ska vara och när dom ska komma för att man ska åka in, men det är väl i princip det. Jag hoppas att det drar igång när Samuel är hemma för jag tror att det känns tryggast för mig att han är nära mig då. Vi får se.
Jag och Samuel skickar sms till varandra när han jobbar, men han vet att den dagen jag ringer då har det börjat =)

Idag ska min tunnhåriga karl raka av sig sitt hår. Jag gillar det inte alls då jag tycker om hans hår, att pilla i det och rufsa runt det, men jag vänjer mig väl och håret växer ut igen.

Det känns lite knasigt att jag redan är vaken. Jag gick upp för en timme sen. Jag kunde inte koppla bort att jag var hungrig så det var lika bra att gå upp och äta.
Jag har betalat räkningar.
Den här månaden fick jag bra ersättning, min graviditetspenning, men nästa månad får jag hälften av det så det gäller att spara pengar den här månaden... Jag får hoppas att bebisen inte dröjer så länge så jag inte kan vara ute och göra över med pengar haha =)

Snö och amning



Inatt behövde jag inte gå upp på toa utan gick upp första gången när Samuels alarm drog igång. Jag blev så glad när jag såg att det kommit snö och att det snöade mer =)
Jag tog mig en långsam promenad ner till stan och köpte lite grejer på Hemköp förut. Jag höll på att dra på ändan i nerförsbacken vid biblioteket, det var jättehalt under snön, men jag lyckades stå på benen. Tur det för annars hade skolbarnen skrattat ihjäl sig ;)
Och det är verkligen skönt att bo högst upp utan insyn för då kan jag städa halvnaken så jag slipper svettas ihjäl!

Jag funderar lite på det där med amning. Eller ja, offentlig amning. Jag vill amma om det är möjligt men jag har så otroligt svårt för att tänka mig att göra det offentligt, alltså bland folk. Jag kommer bli en sån där som har en filt att gömma bebis och bröst under.
Jag känner mig inte alls bekväm med tanken på att visa mitt bröst även om det är i en fullt naturlig situation som det är att amma.
Jag vet inte ens om jag kommer att vara bekväm att amma inför familj och vänner faktiskt.
Jag vet inte om det låter helknäppt?
Inför Samuel kommer det inte vara några problem han ser ju mina bröst varje dag haha!
Men som sagt så hoppas jag verkligen att amningen kommer att fungera bra.

Grattis till mamma och hennes jobb som vann en jättefin tävling idag =)

Och jag blev skitstolt förut när Samuel berättade att hans chef pratat med honom om att det går så bra för honom med det nya han håller på med på jobbet. Jag är ju en hormonell tjockis så jag fick ju såklart tårar i ögonen för att jag blev så stolt haha =)

Jag gick upp klockan tio idag. Otroligt =) Jag är van att klockan är närmare tolv när jag masar mig upp.

Jag drömde inatt att vagnen var för liten till bebisen. Att han fick ligga med fötterna utanför haha =) Det är mycket bebisdrömmar nu, kan ju vara för att det verkligen är dags snart! En vecka imorgon =) Synd bara att det inte är skrivet i sten att han ska komma nästa Fredag ;)

Grattis på födelsedagen syrran!

Idag fyller världens bästa lillasyster 25 år =)

Jag kom hem ifrån Örebro för en stund sen. Jag träffade mamma, mormor och morfar och åt semla. Vi satt och pratade länge i mormor och morfars kök innan jag körde hem mamma och Rocco och fortsatte färden hem till mitt hem.
Jag skulle nog kunna somna om jag blundade nu. Jag har inte gjort något jobbigt idag men det går tydligen utmärkt att bli trött ändå.

Inatt vaknade jag halv två. Då gick jag upp på toa och drack lite mjölk och sen la jag mig igen. När Samuels alarm drog igång så gick jag upp på toa igen och la mig sen bredvid Samuel. När jag fått pussar och kramar innan han åkte till jobbet så somnade jag om och vaknade klockan åtta när mitt alarm drog igång. Jag förstod dock inte att det var mitt alarm utan tänkte: varför stänger han inte av sitt alarm?!?
Ha ha snacka om att vara borta.

Vagn och gamla handdukar



Lilla kaninen som jag köpte redan i Juni hänger på plats, åkpåsen som påminner om den som jag hade när jag var bebis är på plats och nu saknas bara själva bebisen.
Det kanske är tur att jag inte känner så många i den här stan för jag kommer att gråta varje gång jag kör runt på vagnen sen när han har kommit för jag kommer att vara så himla stolt!

Undrar om mamma och syrran känner igen dessa gamla handdukar som jag sparat?



Perfekta att kräkas på ;)

Självmordsbenägen katt?

Jag vaknade klockan fyra imorse och kunde inte somna om. Vid halv åtta gick jag upp och åt frukost och städade iordning skåpet under diskhon. Sen gick jag och la mig igen vid nio.

Jag vaknade flera gånger av helt galet starka förvärkar. Jag har aldrig haft så starka tidigare. Jag fick verkligen koncentrera mig på att andas igenom dom för dom varade länge och gjorde skitont. Jag började nästan tro att bebisen skulle komma ut där ett tag!
Det sägs ju att sperma kan sätta igång en förlossning och tydligen av bara vetskapen om att jag låg och sov i Samuels del av sängen så fick jag kraftiga förvärkar haha ;)

När jag sovit klart, klockan tolv, så gick jag upp och fann katten liggandes typ PÅ TV:n. Irriterande. Så nu ställde jag tillbaka blomkrukan som brukar stå där han låg.
När jag skulle in på toa så höll jag på att trampa på en glasskärva som låg på mattan i hallen. Jag förstod inte först vart den kom ifrån förrän jag tog upp den och såg en bit av en målad blomma och kunde konstatera att det var från det trasiga glaset som står bredvid micron. Leo har alltså varit uppe på bänken och tagit en stor glasskärva i munnen, hoppat ner och lagt den på mattan där han brukar ligga.
Ja det är han som gjort det, skärvan låg inte där imorse.
Det är ju livsfarligt!!
Vad skulle han med den till? Skära upp sina handleder?
Det trasiga glaset ska kastas nu när jag ska ut på en promenad.

Samuel sms:ade på sin lunch och jag tror att han blev lite skitnödig när jag skrev att jag haft så kraftiga förvärkar för han skrev sen att jag ska ringa om jag ska föda haha. Gullungen!

Mycket känslor

Igår hade jag svårare än normalt att komma till ro och somna.
Samuel sov i mitt knä i soffan från typ 20:15 till jag lotsade in honom i sängen.
Jag låg vaken och höll på hans arm som han hade stuckit in under mitt täcke och så blev jag så himla rörd!
Jag började skriva ett brev i huvudet till bebisen. Jag låg och tänkte allting i Du form. " Det finns så många som vill träffa dig " osv.
Jag beskrev Samuel för bebisen, min familj, alla mina kompisar, Samuels familj och mig själv och när jag låg där och "skrev" brevet i huvudet så började jag att gråta. Inte för att jag var ledsen utan för att jag var totalt tagen av stunden jag hade där, ensam vaken i sängen med min hand på Samuels arm. Jag blir tårögd nu också när jag tänker på det. Det var ett speciellt ögonblick.

Idag vaknade jag klockan 11. Ja jag sover länge, men jag sover också dåligt på natten och ligger vaken ca en timme efter att Samuel åkt till jobbet innan jag lyckas somna om.
Min kära svägerska hade terrat min mobil med sms och samtal ( jag har ljudlöst på när jag sover ) så jag blev upplockad av henne och åt lunch nere på stan. Det var jätteskönt att få komma ut och vara lite social. Vädret var jättefint, sol och lagom kallt och jag som är väldigt beroende av ljus kände att det fyllde på mitt energiförrråd. Nu är det mulet igen och inte alls lika behagligt men det gör ingenting.
Jag fick även äran att leverera gäddan som Samuel drog upp igår till Anders. Det kändes lite knasigt att gå med en gädda i en kasse haha =)

Ni skulle se mig nu, i mina kläder. Jag har en tvättmaskin igång med bla mina hemmakläder och nu vet jag inte hur jag tänkte  när jag satte på mig mina rosa pyjamasbyxor med vita prickar och en rosa och vitrandig topp haha. Men rosa är ju fint ;)

Idag fyller min lilla morfar år. Jag ringde förut och gratulerade honom. Någon sång fick han inte då jag inte sjungit upp innan jag ringde ;)

93 kronor

Idag veckohandlade jag för 93 kronor ;) Innan jag bytte bil hade jag betalat för att åka och besikta min gamla bil, men eftersom jag bytte bil så fick jag tillbaka dom 300 kronorna i form av ett utbetalningskort som tex kan användas på Ica att betala med. Så den utnyttjade jag idag, plus en rabattkupong på 25 kronor och lite pant. Veckohandling till två personer för 93 kronor, tänk om det kunde vara så varje vecka?

Samuel är iväg och fiskar med Classe så jag tänkte vara snäll och fixa handlingen så att han bara kan pussas med mig när han kommer hem hehe ;)
Jag fick en rapport om en 6 kilos gädda så han är nog glad att det nappat litegrann iallafall.

Igår var vi till Örebro och åt middag. Jag passade på att ge syrran hennes presenter eftersom att jag troligtvis inte åker till Örebro när hon fyller.
Bebisen fick presenter av syrran. En ljusblå mjukisdress och gosiga ministrumpor. Jättefint! Och just det, jag fick ju även varma strumpor!
Fick en babyfilt, en liten balja och en orkidèe av mamma och pappa också.
Vi tittade på handbollen innan vi åkte hemåt igen. En mysig dag blev det.

I Fredags kväll och igår kväll samt båda nätterna har jag haft halsbrännan från helvetet. Fy farao vad ont den gjort. Jag har den som tur är inte på dagarna *peppar peppar* men jag kan inte sova ordentligt pga av den. Usch, bort!

Inatt drömde jag att bebisen hade kommit. Jag kände på magen och den var som en bulldeg haha. Jag ringde till mamma i drömmen och sa att nu är han här och hon sa: ja men det kan du ju inte riktigt veta. Haha =)

Jag har börjat mig in i vecka 39 nu. 38+1. Om jag skulle behöva bli igångsatt efter att ha gått över tiden två veckor så är han här inom mindre än en månad. Men jag hoppas att det hoppar igång naturligt.
Igår fick jag en riktigt kraftig förvärk som gjorde bra ont. Jag tänkte då på att det är ingenting mot hur det kommer att kännas sen... Man är ju galen egentligen som ger sig in i det här ;)
Men jag försöker fortfarande att inte tänka så mycket. Det är bättre att jag tar det när det väl sätter igång. Det kommer att vara jobbigt, men ut kommer han ju. Sen hur lång tid det tar och hur bra jag klarar det återstår ju att se.
Viljan att träffa honom är så himla stark så jag hoppas att den ska få mig att kämpa på som bara den!

Samma person?

Det är lite svårt att tro att tjejen på bilderna är samma person:





Så himla söt innan operationer. Isabel Adrian, en av dom där Hollywoodfruarna.
Galet hur mycket ens utseende kan ändras om man vill det!

Shopping i Erikslund

Jag kom hem nyligen efter ett ganska kort men intensivt besök i Västerås. Jag besökte det nya köpcentrumet.
Jag var på jakt efter present till min syster som fyller år på Onsdag. Hon fyller 25 så jag ville egentligen köpa någonting speciellt, men jag kom inte på någonting haha =) Så hon kommer få lite andra saker istället.

Jag fyndade lite saker till mig själv:



Gravid/amningsvänlig klänning i bomull från H&M.



Fejk Dr Martens från Skopunkten. Ett nummer för stora men jag köpte sulor och får knyta dom ordentligt ;) Syrran är så snygg i sina äkta så jag kände att 199 kronor är dom värda. Jag tycker om rea! Jag tycker det är snyggt med kängor överhuvudtaget till tex klänning.



Jag var tvungen att köpa dom här bodysarna till lillfisen. Lite små löjliga men gulliga också.



Jag var riktigt nöjd över att hitta Espresso House där inne. Jag tog med mig en mocha latte i bilen på väg hem =)


När Samuel kommer hem ifrån jobbet ska vi åka och kasta saker som vi rensat ut på tippen. Ogillar att kånka på grejer men det ska bli så skönt att kasta en massa skit!

Idag är jag inne på dag tre som jag inte behövt ta Nouvalucol mot halsbränna! Det känns fantastiskt skönt. Jag hoppas att det börjat ge med sig nu så jag slipper skiten.
En tjej i en affär som jag var inne i idag frågade när jag skulle få bebisen. Hon frågade om det är en uppförsbacke nu ;) Ja det kan man ju säga haha. Hon sa att det var bra att jag var lugn inför förlossningen och att jag inte lyssnat på historier som folk gärna vill berätta. Hon sa att det kommer gynna mig att vara cool och ta det som det kommer. Det kändes bra att höra.

Kolla in den här grisen:


Inget vatten i kranen

Det blev en akut vattenläcka här i området idag. Det fanns inget vatten i ungefär 4 timmar. Det är en sån lyx att kunna ta rent vatten ur kranen så det känns konstigt när det inte finns vatten!
Jag kunde inte borsta tänderna, skölja av ett äpple eller koka vatten till pasta.
Verkligen ett litet problem då vissa människor måste gå i timmar för att få vatten.
Jag blev lite skraj och tänkte: tänk om jag får akut magknip och ett rejält bukras och INTE kan spola?!
Som tur är gick det bra haha =)

Jag köpte två stycken vita bodysar till bebisen i storlek 50. Jag har mest kläder i storlek 56 och dom ser så stora ut. Byxorna funkar nog då det är mudd nertill på dom och man kan vika upp dom, men bodysarna är för stora i 56. Herregud mycket att tänka på!
Jag är så glad att vi har tvättmaskin hemma sen när lillen kommer, så det bara är att köra igång en tvätt när det kräks/kissas/bajsas.

På Lördag ska vi hem till mamma och pappa och äta. Jag längtar jättemycket. Jag saknar mina föräldrar så mycket. Och det är ju bara ett plus att få god mat också. Hoppas att syrran kommer och hälsar på också.

På studiebesök =)

Samuel gjorde mig väldigt glad förut genom att föreslå att jag skulle komma och säga hej till honom på hans jobb och få se hur han har det =)
Jag fick en guidad tur och hälsa på några av hans kollegor. Jag tyckte att det var jätteroligt att få gå runt där och titta.
Samuel pratar ju ofta om olika saker från jobbet och jag vet ju inte riktigt vad han menar, men nu när jag sett hur det ser ut och fått se maskiner och hans kontor så kommer jag nog att förstå vad han pratar om =)
Och det luktar ju så gott om brädor! Innan Samuel började med nya tjänsten luktade han ju mer trä när han kom hem, när han mest gjorde andra sysslor och då brukade jag ibland lukta på hans kind när han kom hem för att dra i mig lite trädoft =)

Innan jag var och hälsade på Samuel så var jag nere på stan och uträttade några ärenden och sen kunde jag inte låta bli att gå in hos en guldsmed och titta på min favorit ring som jag sett på Internet. Jag kollade upp om det fanns någon återförsäljare i stan och det gjorde det och jag säger bara:
Den ringen ska jag ha!!!
Den är så himla fin! Mycket finare i verkligheten än på Internet. Samuel får ta en slät ring så får jag ta den där ;)

Mikkiz visade mig igår hur jag ska fylla i sånt som rör föräldrapengen på Försäkringskassans hemsida. Jag har e-legitimation så jag kan sköta allting över datorn.
Jag hade ingen aning om att jag måste ansöka om föräldrapeng, jag trodde att det automatiskt hoppade igång när graviditetspenningen slutade.
Om jag har otur så tar det 30 dagar innan mitt ärende behandlas och jag kanske inte får pengar alls i Februari =/ Jag hoppas verkligen att någon tar tag i mitt ärende så att jag får en utbetalning i Februari.
Det är svårt att veta när man aldrig haft barn vad som ska fyllas i och hur man ska göra med saker och ting.
Tog även reda på idag att Samuel inte behöver hämta något papper gällande sina tio dagar han är hemma utan han kan sms:a till det numret som vi läst och så kommer det hem papper automatiskt. Skönt!

Jag trodde att jag över en natt fått långa bristningar på magen men det var visst bara märken från lakanet i sängen haha =)

Härlig dag

Jag var flera timmar ute hos Mikkiz idag. Lagade lunch, promenerade, busade med Nellie och Jasper. Och pratade en massa. Det var jätte kul att vara där. Besöket hos barnmorskan gick bra. Magen mätte 35 cm och lillen har nu helt fixerat sitt huvud. Redo för att komma ut :) Det är problem med att kommentera mina inlägg, vet inte vad det beror på. Det verkar vara på inläggen jag gör via mobilen. Nu ska jag gosa in mig nära min älskade sambo. Kan hända att jag slumrar till ;)


Ett litet täcke till en liten kille

Idag fick jag tummen ur och sydde täcket jag tänkt sy till min son i magen. Det var lite pilligt men jag är nöjd. Jag känner mig glad över att jag gjort det alldeles själv. På det täcket kan han ligga på golvet och bredvid oss i soffan. Det är tjockt och gosigt.


Tuna Park

Det blev inte någon bio ikväll. Däremot tog Samuel med mig till Eskilstuna och köpcentrat Tuna Park. Det var jätte lugnt och skönt där. Lite folk och lagom med affärer. Jag blev bjuden på lunch och båda två åt riktigt god mat. Roliga timmar tillsammans. Samuel köpte snygga byxor och jag fyndade lite till bebisen på rean. När vi veckohandlat och kom hem fick jag ont i magen. Idag högg det flera gånger långt ner i magen. Så pass att jag faktiskt fick böja mig ner och ta tag i knäna. Coolt :). Svärmor var här för en stund sen och drack kaffe med oss. Vi var hos henne förut men då var hon inte hemma. Gått in i vecka 38. ( 37+1 ) 92% av alla bebisar föds i vecka 38-42 så nu hoppas jag att våran föds så jag slipper gå över tiden ;)


Söndag

Sitter och tittar på bio tider. Stig Helmer filmen går 16:30 här hemma men då i den minsta salongen med typ 35 platser och då kan man lika gärna sitta hemma och titta på den på dvd sen säger Samuel. Hamilton filmen går senare och det verkar inte Samuel så pigg på så jag vet inte, det kanske inte blir något. Leo sitter och skriker på balkongen. Han har tydligen glömt bort hur man skjuter upp dörren som han alltid gör annars. Han har börjat med konstiga saker. Han får sitta där och skrika för han kan öppna dörren. Det är bara att knuffa till den. Snart kan han väl inte äta själv heller.


Inte min dag

Nej det är inte min dag idag. Idag känns bara allting fel. Jag går och blinkar bort tårar hela tiden. Det är tur att Samuel är iväg och fiskar idag. Jag vet att jag inte kommer att kunna hålla tillbaka tårarna som trycker på bakom ögonen när han kommer hem, ser att det är något som inte stämmer och kramar mig.

Jag var nere på stan förut. Tittade lite i affärer och handlade middag till ikväll. Och jag känner mig bara nedstämd hela tiden. Och ensam. Jag möter ingen på stan för jag känner ingen i den här stan.
Det är tråkigt att vi blev bortglömda gällande föräldragrupp och att vi fick känslan att det inte är meningen att vi ska gå då det strular. Jag hade kanske träffat några roliga blivande mammor där.

Jag köpte vita tulpaner till mig själv för jag vet att blommor brukar kunna göra mig glad. Jag blev mest arg över att jag kastat min bästa tulpanvas i flytten och fick göra två vaser istället. Blev okej ändå, det är ändå två pack med tio i varje.

När jag kom hem hittade jag Leo sovandes på skötbordet och då fick jag ett psykbryt då jag inte klarar av katthår på bebisens saker. Katten gör allt för att lägga sig där jag inte vill ha honom. Han har en hel soffa för sig själv men ska ändå alltid vara där han inte får. Så nu står det fullt av påsar uppe på skötbordet så han ska ge fan i det.
Vagnen vet jag inte hur jag ska täcka över sen när den används för där kommer han också hoppa upp och lägga sig i.
Han är inte uppe i våra knän när vi sitter i våran soffa för jag vill inte vara täckt av katthår när jag ska amma där.
Allting kan uppfattas som hårt, men jag bryr mig inte om vad andra tycker. Katten bestämmer inte här hemma och jag får inte luft när jag tänker på att bebisen ska få en massa katthår på sig och jag vill inte lägga en naken bebis på ett skötbord fullt utav hår.
Spjälsängen står i vårat sovrum och dit är alltid dörren stängd eftersom jag tycker det är äckligt att sova med djur i sängen.
Leo sov ett tag i sängen när jag hade avlivat Max och jag fick panik då kuddar och lakan var täckta av grått och svart hår.

Jag är orolig ändå så det räcker för hur allt ska bli. Jag kanske är extra nojjig med mycket men det är första gången jag ska bli mamma och jag vet inte hur man är en mamma. Jag är rädd att tappa bebisen, att jag ska bryta armen av honom när jag ska byta kläder på honom och jag är rädd att jag inte ska förstå vad han vill när han gråter.
Och alla dom här sakerna är normalt att oroa sig för och jag vet innerst inne att jag kommer att lära mig allting.
Jag tappar aldrig saker. Leo brukar jag bära runt på som en bebis och honom har jag aldrig tappat.
Jag kommer inte bryta armen av bebisen och jag kommer lära mig hans signaler fortare än vad jag tror.
Men ändå så finns det oro där och det är så det brukar vara.

Jag blir nedstämd över att jag inte känner att jag tillför någonting om dagarna.
Jag vet att jag inte skulle orka att jobba på det jobbet jag har och jag är glad att jag får chansen att ta det lugnt.
Jag spyr på att diska, tvätta och städa. Jag börjar känna hat mot diskhon.

Jag kommer säkert se tillbaka på den här tiden om ett tag och tänka: fy farao vad bra jag hade det.
Men nu, uuuuäck!
Jag vill inte känna mig lika onödig som en armhåla! Jag vill känna mig behövd!
Det är tur att jag inte är arbetslös utan att jag faktiskt bara väntar på att lillen ska födas.

Jag fick ett sms från Mathilda förut när jag var i affären. Det var en kompiskärleksförklaring och just idag behövde jag ett sånt sms. Mindre kul bara att börja tjuta bland folk, men jag blev så himla rörd och dom som såg mig såg även min boll till mage och tänkte nog: Stackarn! Graviditetshormoner ;)
Jag har alltid varit känslig och har väldigt lätt för att bli rörd. Speciellt när andra blir glada!
Som tur är så vet jag att de flesta av mina tjejkompisar är likadana haha =)

Och den här satans halsbrännan...jag blir GALEN!

Imorgon är det säkert en mycket bättre dag =)


Ja-a!

Skönt att vakna upp och det är sol! Jag vaknade av att Samuel skickade sms från isen. Han hade redan fått napp. Härlig dag att sitta ute på isen idag. Han var helt lycklig igår kväll bara för att han skulle ut idag ;) Söt!

Igår satt jag en timma och läste roliga förlossningsberättelser på en sida på Internet. Blivande pappor som glömt bort vad deras partner heter och vart dom bor, roliga saker som tjejer sagt när dom varit höga på lustgas och sånt. Jag skrattade högt flera gånger.
Vill som sagt inte läsa katastrofberättelser eller något sånt.

Igår kväll hade jag förvärkar när vi satt i soffan. Sådär så att det blev småjobbigt att sitta så jag reste mig upp några gånger. Värkarna var kvar när jag skulle sova. Kanske mitt undermedvetna slappnar av när jag vet att Samuel kommer vara hemma ett par dagar och då får kroppen jobba på. Jag vet inte.
Vidrig halsbränna igår vid sänggång och jag vaknade under natten av att det brände i hela bröstet på mig. Nouvalucol blir min räddning varje gång!

Igår var det 3 veckor kvar till lillen är beräknad att komma. Jag hoppas att jag inte behöver gå över tiden alltför mycket. I värsta fall har jag 5 veckor kvar, innan dom sätter igång mig. Man får gå över 2 veckor här.
Det finns några datum i Januari och i Februari som han helst inte behöver komma på, när andra fyller år.

Jag skulle kunna sova några timmar till...

3 meter matta

Idag köpte Samuel tre meter matta till hallen. Vi har haft en liten förut, för att skydda det fina golvet. Nu kan vi köra barnvagnen och ställa våra skor i hallen utan att golvet kommer till skada. Det blev verkligen jättebra! Leo är i himmelriket, tre meter att kloa på ;)


Morning glory

Nu får bebisen ta och komma ut. Inatt vaknade jag HALV ETT. HALV ETT! Jag blir galen!

Samuel vill ha en slät ring. Det går inte ;) Jag ska trycka upp ringar i fejjan på honom tills han inser att en helt vanlig slät inte är något för oss ( mig ) haha ;)

Blev lite blöt i ögonvrån när jag vaknade och tittade ut. Några småttingar hade julgransplundring. Hormoner!

Nu ska jag reta halsbrännan med att ta lite kaffe på morgonen. Bara för att se om jag kanske kan piggna till en aning.

Lika snygg som en gråsten

När jag fått i mig frukost tog jag bilen till Hemköp för att hämta ut paketet från IKEA samt handla lite dricka. Om det finns någonting som jag avskyr så är det verkligen regn OCH blåst. Jag var irriterad redan innan jag kommit ut.
Jag tänkte att det skulle bli en lagom promenad, ner på stan, hämta paket och handla och sen gå hem.
"Tur" att vädret var skit för det hade varit jobbigt att bära paketet och en kasse hem.

Halvnaken, svettig, stånkandes och tänkandes. Det är tur att vi inte har insyn från någon annan lägenhet ;)
Jag lyckades skruva ihop själva skötbordsdelen till byrån och sätta fast den också. Det blev jättebra.
Jag fick möblera om lite, vilket inte var så lätt när man är tjock och otymplig, men jag var alldeles för ivrig att få den på plats innan Samuel kommer hem ikväll.
Skötbordsbyrån blev rymlig och känns väldigt säker. Stabil!

Inatt vaknade jag strax innan klockan tre. Låg och vred och vände på mig, vilket inte är så lätt längre, ett bra tag innan jag gick upp på toa och drack ett glas Oboy. Sen kändes det omöjligt att somna om, men jag vaknade till av att Samuels alarm gick igång 05:54. Jag sov mellan alla snoozningar och det gör jag sällan. Jag brukar ligga och slumra och se till så att han kommer upp =)
Jag fick kramar och pussar av Samuel innan han åkte till jobbet och jag somnade om en stund till och vaknade strax efter klockan nio.
Det är lite segt att sova dåligt på nätterna...

Leo blir lika trött som jag av sånt här väder. Han ligger och sover i sin korg. Han fick lite grädde förut när jag åt en semla ( som jag förtjänade efter mitt skruvande ) och några godisar. Det är typ enda gången han varit vaken idag =)

På Söndag hoppas jag på en biodate med min man. Passa på innan lillen kommer.
Det känns skrämmande och roligt samtidigt. Att vi snart inte kommer att vara själva på kvällarna. Eller ja alltså inte någon gång under dagen, men just nu är det ju kvällstid som vi båda är hemma.

För övrigt så har jag hittat ringen som jag vill ska pryda mitt vänstra ringfinger. Jag vill inte ha en vanlig slät ring och har hittat en som jag verkligen tycker om och gladeligen kommer att titta på varje dag i resten av mitt liv. Jag hoppas bara att Samuel kan förstå min kärlek till ringen och tänka sig att ha en likadan. Han kanske hellre vill ha en vanlig slät. Äsch han har ingenting att säga till om, ringen är viktigast för tjejen haha ;)
Det är ju skottår och tjejer får fria i år. Det gäller att spara ihop dom dryga 8000 som kalaset går på bara...huua. Tur att jag får dra av pengar på skatten för min pendling under ett år ;)

Nehej en kort powernap kanske. Det var längesen.



Mini Leo där han bodde innan jag köpte honom. I år har jag haft honom i sex år.

Bröllopsklänningar

Mira kommer att vara en fin brud. Hon provade flera fina klänningar idag. Det var så roligt att vara med. Fixa till släp och sånt :) macka och kaka på Java och en massa prat. Jätte jätte bra dag. Det var så skönt att komma hemifrån! Imorgon ska jag hämta ut skötbordsdelen och skötbädden som kommit med posten. Hoppas jag kan fixa det själv och överraska Samuel med att vara färdig med skötbordet när han kommer hem :) Jag kände mig uppklädd idag. Kanske för att jag bara går i mjukisbyxor hemma?


Tick tack

Klockan går långsamt.
Tvätta.
Diska.
Dammsuga.
Datorn.
TV:n.

Det börjar bli bra segt att gå hemma och vänta. Det är flera veckor kvar att vänta om jag har otur.

Mitt på dagen var jag ute på en lagom promenad i solen. Det kom lite snö igår kväll och inatt. Jag gick ungefär en halvtimme. Det är ungefär det jag orkar innan det gör ont i magen så det är svårt att gå normalt. Det var väldigt skönt ute, skön luft och så.
Eftersom att jag haft förvärkar så har det känns motiverande att ta en promenad även om den inte är lång. Ge bebisen en chans att sjunka längre ner i mitt bäcken.
Han har sjunkit längre ner, det känns. Ibland är det någon nerv eller något som kommer i kläm och strålar ut i högra ljumsken och ner i låret.
Alla nya kroppsliga saker som sker tycker jag är spännande. Allting leder ju framåt och snart är jag inte ensam hemma om dagarna längre.

Stackars Samuel. Han har jättemycket att göra på jobbet och finner ingen ro att äta lunch om dagarna och sen när han kommer hem så blir jag så glad och är pratig och vill höra om hans dag på jobbet och han är skit trött och vill få lugn och ro haha =)
Han sa igår kväll att det går mycket bättre att äta middag på kvällen för då kan han slappna av. Jag fick lite ont i mitt flickvänshjärta då.
Jag har maten klar åt honom när han kommer och jag vet att det gör honom glad.
Igår var han faktiskt vaken hela kvällen i soffan, men jag misstänker att han ikväll kommer sova i soffan mellan 20 och 22 innan jag väcker honom och säger att vi kan lägga oss i sängen istället. Gulle!

Imorse så hade jag så sjukt ont i magen. Magknip eller tarmarna eller vad tusan det var. Det stack som knivar i magen på mig. Men det gick över när jag efter någon timme gick upp och tog två Alvedon. Tur det för jag höll på att bli tokig!

Imorgon har jag fått äran att följa med Mira och titta på brudklänningar. Jag får enligt Mira ta det lugnt på en stol och äta skumtomtar medan hon tittar och provar ;) Hulda följer också med. Det blir skoj. Jag ska försöka att inte grina bara haha ;)

Min graviditet

Jag och Samuel satt och tittade igenom alla magbilderna igår. Jag ska visa en från i början av graviditeten och så en nu i v 37:





Kroppen förändras av en graviditet. Jag har gått upp 15 kilo hittills och hoppas att jag inte kommer att gå upp så mycket mer.
Jag har gått upp snabbast när jag slutade jobba. När jag inte håller igång på samma sätt.
Men det gör mig ingenting. Fantastiskt att jag inte fått bristningar ;)

Det viktigaste, enligt mig, när man är gravid är att tänka på den som flyttat in i magen. Att äta bra mat och se till att få i sig folsyra, speciellt i början för att minska risken för att bebisen ska få ryggmärgsbråck.
Jag har alltid tänkt så, att det viktigaste är att min bebis mår bra i magen och växer som han ska och följer sin kurva.
Jag har satt mig själv åt sidan vilket har varit jätteskönt!

Sen är det inte så roligt att visa sig naken för sin partner på slutet när man känner sig som en valross, svårt att röra sig och allt sånt, men det är helt normalt att känna så. Man har ju inte riktigt sin vanliga kropp.
Hur sen kroppen kommer att se ut efter graviditeten återstår att se.

I början när jag var gravid så tyckte jag det var jobbigt medan jag bara såg lönnfet ut om magen. Jag grät flera gånger när jag provade mina vanliga kläder när jag skulle iväg någonstans, för att jag inte kände igen min kropp. Sen när jag började använda mammalinnen och mammabyxor så kändes det bättre. Kroppen fick plats på ett bekvämt sätt.

Jag är glad och tacksam att min kropp fungerar. Att jag kunde bli gravid, att bebisen är frisk och att min kropp är som gjord för att vara gravid då jag aldrig haft några besvär annat än halsbränna som beror på att bebisen trycker mot magsäcken på mig.

Igår kväll hade jag förvärkar när jag satt i soffan. Jag var tvungen att byta ställning några gånger och ibland resa mig då det tryckte på rätt bra.
Perfekt att öva andning då dom emellanåt höll i sig rätt länge.
Så tufft att kroppen verkligen börjar förbereda sig för ett riktigt kraftprov!


Nu ska jag byta om och gå ner och möta Lisa som snart är här =)

Förvärkar

Igår kväll när jag satt i soffan kände jag av förvärkar. Jag har ju haft sammandragningar förut men dom gör inte, och ska inte göra ont, så när dom här drog igång förstod jag att det var annorlunda.
Det gjorde lite ont i svanken och framåt.
Häftigt =) Kroppen börjar att förbereda sig ordentligt nu.
Dom höll i sig längre än vad sammandragningar brukar också.
När jag gick och la mig kom det några stycken också så det var svårt att somna.

Jag vaknade 300 gånger inatt. Först drömde jag att jag blev skjuten i ryggen och sen blev jag väckt av något annat ett par gånger.

Bästa väckningen kom strax efter 09 när Samuel skrev att han satt i bilen och väntade på att få köra av båten =) Strax efter tolv är han nog hemma. Gud vad jag ska pussa och krama honom då =)

Imorgon kommer Lisa hit och hälsar på. Det blir roligt =)

Väntan

Jag tog en promenad hem till Michaela förut. Johan hade precis åkt till jobbet och Oliver var nyvaken.
Jag har krälat runt på golvet och lekt med Olivers leksaker. Han börjar bli så stor nu och pratar och ville verkligen visa mig sitt rum och sina leksaker så vi blev sittande där inne rätt länge.
Oliver pekade på min mage flera gånger och sa "bollen" haha =) Den ser tydligen ut som en boll min mage. Han vet att det är en bebis där inne, men tyckte mer den såg ut som en boll =)

Luften är väldigt frisk fast det är ett par minus ute. Väldigt skönt att vara ute faktiskt. Jag hoppas att vädret är likadant imorgon för då blir det en promenad. Det är så skönt att komma in med rosiga kinder.

Jag fick sms från Samuel för ett par timmar sen och då var han och hans pappa på väg till båten igen. Det känns väldigt skönt att han är på väg hem igen. Nu när jag går hemma så är helgerna så härliga när han också är hemma, så det är lite konstigt att han är iväg en helg. Jag önskar mig choklad från båten så får se om jag kanske får det =)

På Onsdag ska jag träffa Mira och äta Javas goda chokladfudgekaka. Det ser jag fram emot =)

Semla

Jag köpte mig två semlor under min promenad. Det var två pack så lite svårt att dela. Jag har en imorgon också :) jag köpte två tunikor till mig själv på rean och en body till bebisen. Tunikor att ha nu och efter att bebisen fötts. Man glömmer lätt bort sig själv när man bara har bebis i huvudet. Idag går tiden långsamt...


Tillbaka hemma

Jag åkte hem rätt tidigt ifrån Örebro idag. Jag hade myror i kroppen och ville komma hem.

Jag sov ganska dåligt inatt. Samuel åkte båt och jag tycker inte om båtar. Dom skrämmer mig så jag var orolig att någonting skulle hända honom. Det gjorde det såklart inte. Jag blev lugn när jag fick sms vid halv nio imorse. Plutten, jag vill att han ska vara hemma. Men han hade haft det bra igår och jag är övertygad om att han kommer ha det minst lika bra idag också. Det blir spännande att höra vad han haft för sig när han kommer hem. Jag ser inte så mycket mer än hemmets fyra väggar.

Inatt kanske det blir svårare att sova då jag sover i våran säng igen. Det är tomt utan honom. Men nyttigt att vara ifrån varandra, men bara för det så behöver jag inte tycka om det ;)

Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag. Dagen har knappt börjat. Jag börjar med att vänta på att tvätten ska bli klar så får jag se sen.

Fredagskväll

Kvällens soffsällskap :)


Bilder som gör mig glad

Två glas rosè front row i Nice med Emma.



En blöt efterfest innan jag och Emma åkte på Europaturnè.



Syrran och jag hemma hos mamma och pappa.



Jag och Sky.



Jag och Tina en kväll hemma hos Tina.



Jag och Anna. En kväll för lääänge sen.



Mitt livs kärlek. Min underbara Samuel.



Typ den roligaste kvällen någonsin haha =)



Jag och mina bästa knäppgökar Emma och Mathilda.




Tur att jag har så många roliga bilder att titta på när jag behöver få skratta lite =)

Försäkringar

När vi hade en gubbe här som pratade om barnförsäkring hos hans bolag så skrämde han mig. Han sa att jag inte har en fullgod försäkring på mig själv. Den som jag har via mitt fackförbund hos ett annat bolag.
Han hade fel.
Jag ringde nyss och pratade med en karl på mitt försäkringsbolag som sa att jag visst har en fullgod försäkring. Jag frågade om det fanns några tillägg som han ville att jag skulle ta, för att bli ännu bättre försäkrad, men han sa att det behöver jag inte.
Så skulle han inte säga om jag inte var tillräckligt försäkrad. Det är ju hans jobb. Han tjänar ju pengar på att sälja försäkringar.
Så nu kan jag släppa det.

Jag gissar att jag kommer att vara trött resten av graviditeten. Det spelar ingen roll hur mycket eller hur lite jag sover för jag är ändå trött och känner mig inte direkt fylld av energi.
Det är en tråkig trötthet. Jag tycker inte om att vara trött.
Förr har jag kunnat bli lite nedstämd om jag varit för trött, men den här tröttheten är annorlunda så jag slipper nedstämdhet.

Jag, Samuel och bebisen i magen vaknar varje morgon när Samuels alarm på mobilen börjar låta. Det är lite mysigt att han i magen börjar att leva om då.
Det blir alltid fart på bebisen när jag använder elvispen. Jag vet inte om han inte gillar ljudet eller om ljudet väcker honom.

Idag slutar Samuel att jobba lite tidigare. Det ser jag fram emot. Imorgon åker han med sin pappa till Finland och kommer hem igen på Söndag. Då passar jag på att åka till Örebro och sova där en natt.

Jag började att läsa i boken " Att möta förlossningssmärtan " igår. Den är väldigt bra skriven, av en barnmorska. Jag har läst på väldigt lite. Jag känner inget behov av att läsa på. Jag vet vad det finns för smärtlindring, vilka förlossningsställningar som jag kan tänka mig att prova.

Jag vet att det kommer att göra ont så inått helvete.
Jag vet att jag kommer att vilja rymma från förlossningen när värkarna är som värst.
Jag vet att jag kommer att gå här hemma innan och önska att jag valt en hundvalp istället.

Men samtidigt så är jag så förväntansfull. Den kraften som det ändå är, att föda fram ett barn.
Det är inte som att gå till tandläkaren med fruktansvärd tandvärk. Visst, smärtan försvinner när tanden är lagad eller borta ur munnen, men det kostar dig 1500 kronor. Minst.
Här försvinner smärtan och en bebis ligger på ditt bröst. En bebis att ta hand om och älska resten av livet.

Men jag ska läsa ut boken. Det finns tips och förklaringar där som man kanske kommer ihåg när man ligger där och tror att man ska gå av på mitten ;)

Somna i soffan

Igår åkte jag till Örebro för att uträtta några ärenden och jag tänkte bli kvar där hela dagen, men helt plötsligt var det som att springa in i en vägg. Pang boom jag blev så trött så jag orkade knappt prata. Det var bara att sätta sig i bilen och åka hemåt.

Det gick bra hos barnmorskan igår. Magen hade vuxit ytterligare 2 cm och mäter nu 34 cm. Bebisen hade nästan helt fixerat sitt huvud och gav barnmorskans hand en rejäl spark när hon klämde på magen haha =) Hjärtljuden var fina och proverna som togs på mig var bara bra. Jag hade gått upp 3 kilo till. Herregud så här tjock har jag verkligen aldrig varit. Plus 15 kilo. Hoppas dom försvinner sen ;)

Jag som alltid haft en tendens att oroa mig för saker i förtid känner som sagt inte oro inför förlossningen.
Vi pratade lite om förlossningen. Samuel undrade när man vet att det är dags att åka in och barnmorskan lugnade med att det kommer jag att känna och att förstagångsföderskor ofta åker in för tidigt och blir hemskickade igen.

Vi fick med oss lite papper hem. Bla om plötslig spädbarnsdöd. Jag tänker inte läsa den broschyren.
Däremot ska jag fylla i pappret med " Mina förlossningstankar ".

Samuel somnade klockan 20 igår i soffan och jag somnade en liten stund vid åtta. Jag däremot tittade på TV sen medans grisen låg och sov till tio då jag väckte honom och sa att vi kan lägga oss i sängen istället. Söt =)

Idag fyller min fina pappa år och min Hulda också! Jag ska snart bege mig ut för att hitta någon present till pappa sen ska jag bara vara hemma. Jag har lite tvätt att stryka och så. Vädret är som vanligt skit så jag vill inte vara ute.

Mini

Det hänger mini kläder och mini sängkläder på tork här hemma. Allting är så himla litet och så gulligt. Jag blir alldeles varm inombords när jag pysslar här hemma. Det känns så ofattbart att en liten mini människa snart finns här och använder dessa mini kläder och sover i en säng som är bäddad med mini sängkläder.

Jag har tvättat hela dagen. Samuel kopplade in tvättmaskinen igår. Det tar ju rätt lång tid att tvätta jämfört med supermaskinerna i tvättstugan men skönt att slippa springa upp och ner till tvättstugan.
Den här gången hade vi så mycket tvätt så det hade varit skönt att bokat tvättstugan för att tumla kläderna.

Jag har även varit uppe med två kartonger uniformsdelar på vinden och tagit ner den tilltänkta BB väskan. Samuel ska ha den när han åker till Finland i helgen så jag packar i den nästa vecka istället. Under tiden tänker jag packa i en påse så att allting är färdigt. Man vet ju aldrig.
Jag provade min ena amnings BH idag. Fick till snitsen direkt med att knäppa upp den med en hand.

Jag tyckte det kändes lite tråkigt ett tag här hemma. Jag sov alldeles för länge idag. Jag skyller på Samuel som glömde att väcka mig på sin frukost rast ;)
Känslan försvann när jag började att plocka med allt smått och tvätta och så.

Byrån sattes ihop igår och är på plats i lilla rummet. Vi måste göra oss av med soffan som står där inne innan bebisen kommer tror jag, för det är alldeles för mycket saker där inne... Stackars Leo som ligger hela dagarna nästan under eller i den soffan.
Jag klickade hem det som inte fanns på IKEA i Västerås när vi var där på IKEAs hemsida idag. Det skulle kosta 95 kronor att få hem sakerna med posten och det tyckte jag det var värt faktiskt.

Jag funderar på att åka en sväng till Örebro imorgon. Jag har tid hos barnmorskan 17:30 imorgon så för att vara på den säkra sidan tar jag nog bilen dit ;)

Snart är det dags för middag. Jag är jättehungrig så det passar bra. Jag älskar att äta haha =) Potatis, köttbullar, sås och lingonsylt blir det idag. Skulle haft lite ättiksgurka också så hade måltiden varit komplett!

Hm, vet inte riktigt vart jag ska göra av kläderna som är i tvättmaskinen nu. Det är fullt på alla torkställ ;)

Det här är alltså jag?

Jag har nästan inga bilder alls på mig som gravid. Det är lite synd. Så idag bad jag Samuel att ta en bild på mig med magen så att jag får se hur tusan jag ser ut egentligen. Jag har ju bilder på magen för varje vecka men inte med hela mig också.
Ursäkta mitt bleka fejs, men jag är trött idag ;) Och höggravid!



Vi fick en gratis blöjhink på Babyproffsen som ni ser framför mig. Den där vita saken. Jag monterade ihop den alldeles själv förut haha. Och så har jag gjort iordning lite våtservetter och blöjor och saker i dom små lådorna. När vi har ätit middag ska vi montera ihop byrån så att jag kan börja tvätta upp lillens kläder och lägga dom i lådorna.
Nu premiär tvättar vi här i lägenheten =)

Hej 2012!

Som ni ser i inlägget nedan så är det samma bilder som publicerats flera gånger. Detta beror på att jag under nästan hela gårdagen försökte att publicera ett inlägg via mobilen, utan resultat, och idag publicerades det helt tokigt. Strunt samma, kul med bilder i bloggen =)

Idag vaknade jag klockan 11 av att jag fick sms från Samuel som sitter ute på isen på en liten tjärn och fiskar. Jag vet att han är lycklig och harmonisk i hela kroppen idag. Han får äntligen fiska och han hade redan fått fyra stycken när han skickade sms.
Hans passion i livet är fiske och han har hängt med huvudet här hemma under en längre tid för att han har abstinens så jag är så glad för hans skull att han får vara ute ett par timmar idag.


När jag vaknade idag var jag fortfarande mätt efter all mat jag åt igår! Det var som att äta på restaurang igår. Hummer till förrätt, oxfilè och hasselbackspotatis till varmrätt och den en jättegod dessert med jordgubbar, chokladmousse och digestive kex varvat i ett glas.
Jag glömde helt bort att ta några kort igår.
Lille Jasper, nya hunden som Mikkiz och Anders skaffat, var en riktig liten buse. Han var jätteglad och tycker än så länge att alla som kommer och hälsar på är kompisar =)

Karlarna badade bastu huuur länge som helst så jag nästan blev lite orolig haha. Samuel hade fått lite bli pappa tips där i bastun tydligen =)
Vi tjejer ( Och Johan ) bebisar, småbarn och hundar satt i köket och pratade och åt godis. Tjejerna pratade om deras förlossningar men jag kände ingen oro då heller. Jag känner mig fortfarande lugn.

Klockan tolv var jag och Samuel hemma och tittade på fyrverkerier från vårat vardagsrum. Vi ser ju halva stan så det var häftigt. Folk släppte även upp såna där lyktor som steg mot skyn. Jättefint!
Nu ser vi fram emot ett spännande år tillsammans som en liten familj.
Leo var inte rädd för smällare eller fyrverkerier. Han satt i Samuels famn och tittade på fyrverkerier han också. Annars så skiter ju han på sig för minsta lilla.

Idag går jag in i vecka 36. Jag hoppas att Januari går lika fort som alla andra månder har gjort!
I förrgår monterade vi ihop spjälsängen. Jag blev lite tårögd när den stod färdig i vårat sovrum.
Inatt innan vi släckte lampan sa vi det att vad konstigt, snart ska någon sova i våran lägenhet i vårat sovrum!
I kväll tror jag att vi ska montera ihop byrån som även ska funka som skötbord. Själva skötbordsdelen var slut på IKEA i Västerås så jag får titta efter den i Örebro i veckan. Samt en skötbädd som också var slut.

Nu ska man skriva 2012. Jag som fortfarande kunde skriva 2010 i Oktober haha. Svårt det där ;)

Nyårsafton

Vi var ut en sväng i det fina vädret och letade efter is så att Samuel kan fiska. Dag två med huvudvärk. Hoppas det släpper till kvällen. Gott nytt år alla!


RSS 2.0