Underbara människa!


Idag är det 4 år sen som du gick bort. 4 år... Det är konstigt, att du varit borta så länge. Och att jag fortfarande kan sakna dig så mycket. Fast det var 4 år sen jag träffade dig sista gången.

Jag kan höra ditt skratt så tydligt fortfarande. Ditt skratt smittade. Och vi skrattade mycket ihop.

Jag har bara glada minnen utav dig. Även fast du var sjuk så har jag bara glada minnen.
Du ville bara prata första tio minutrarna om sjukdomen och vad som hände, sen ville du prata om roliga saker och höra vad jag haft för mig sen senast vi sågs.

Idag tänker jag på bilden som jag har på dig och mig när vi har på mig mina gamla fotbollsbyxor. Du står i ena benet och jag står i andra benet. Och så gör vi den där minen som den där teaterledaren alltid gjorde som vi brukade härma :)
Synd att jag inte kan visa den bilden här på bloggen.
Bilden ovan är ifrån Rom och bilden nedanför har jag lånat ifrån Fridas minnessida som Helena gjort.Jag vill tro på ett liv efter döden, för jag vill tro på att vi garvar ihop igen och ställer till med hyss som vi gjorde. "Lånade" saker utav andra, drack vin och lyssnade på opera, planerade filmen som vi skulle spela in  och fick hela kön till krogen att börja sjunga schlager för att vi skulle hålla värmen.


Jag tänker på dig så ofta. Du var en utav mina allra närmsta vänner och jag är ledsen för att gympaläraren på gymnasiet skällde på dig för hon trodde att du var jag.

Världens bästa Frida, jag saknar dig!

Det är Okej!


Det är viktigt att komma till insikt med att det är okej att vara ensam. Att säga okej till ett singelliv.
Sluta upp att kasta sig från famn till famn och kasta ut nät åt alla möjliga håll för att säkra sig själv.
Det ger bara ett trasigt och förvirrat intryck.

Det beror på...


Det bästa med att bo ensam är att jag kan loda runt i raggisar, för små trosor och ful tshirt utan att någon ropar buuuuuuuuu åt mig.
Jag kan även komma hem mitt i natten, smula med kakor och kasta Rollopapper i hela sängen utan att någon klagar på att det är smulor i sängen.
Jag kan även äta maten direkt ur kastrullen om jag vill det.
Jag kan ha svarta ränder på kinderna efter att ha gråtit mig igenom en film utan att någon blir livrädd och tror att den hamnat på skräckfilmsinspelning.

Eller så kan jag pussa och krama mig igenom en helg, hålla handen framför skidskytte på TV och äta godis till morgonkaffet.

Jag väljer båda alternativen. Jag tror på att en bra kombination är det allra bästa.

Kemi


Hormoner som anses likna amfetamin utsöndras vid förälskelse.

Är det då konstigt att vi gör konstiga saker när vi är förälskade och går runt i ett rus och flinar fånigt dagarna igenom?

Och att det kan skrämma oss så mycket, just för att vi vet att konstiga saker händer med oss vid förälskelse?Italy
Idag fick jag med två liggvagnar...det förde tanken till tågluffa i Italien. Jag längtar till semestern...

Och för övrigt så ogillade jag inte Alla hjärtans dag alls i år...

En bild säger mer än tusen ord

Alla bilder är ifrån tjuvtittat.se


 
Vända Kappan Efter Vinden


Jag har lite svårt att känna förståelse för människor som gör allt som står i deras makt för att passa in för att bli omtyckta. Såna som känner att alla måste tycka om dom.
En sån person tycker nog i grunden inte om sig själv så mycket, så den löser det problemet genom att ha ett mission, att alla andra ska tycka om den istället...något slags plus minus noll tänkande.

För mig har det alltid varit enkelt. Antingen så tycker man om mig eller så gör man det inte. Bra så. Jag tycker inte om alla människor som jag träffar. Och är det någon som jag inte tycker om så raderar jag den ur mitt liv. Jag låtsas inte tycka om någon för att i nästa sekund tala illa om den med någon annan.

Jag tror att dom jag tycker om, dom vet det väldigt väl, och dom som jag inte tycker om...Ja dom märker att jag inte tycker om dom, för jag tar ingen kontakt med dom och jag känner inte att jag måste småprata för att vara trevlig.

Livet är tillräckligt energikrävande för att ha energitjuvar runt sig som sakta men säkert dränerar ens själ.

I samma veva kan det vara lätt att göra fel...att bli för egocentrisk...jag jag jag. Men så är det också så att det är du själv som spelar huvudrollen i filmen om ditt liv. Det är du som skapar händelser, det är du som tar fram biroller i din egen film. Du är din egen regissör.

Så varför inte bara vara? Sluta kämpa så för att vara omtyckt utav alla. Man kan inte vara omtyckt utav alla.
Varför inte nöja sig med att vara omtyckt utav vänner/familj/pojkvän/flickvän?

Du behöver inte läsa all svensk viktig skönlitteratur och diktsamlingar bara för att få umgås med såna som jobbar med det.
Du behöver inte kunna all musikhistoria för att få hänga med bandmedlemmar i ett coolt band.
Du behöver inte leka fin i kanten för att passa in i "finare" sällskap när du egentligen vill svära i varje mening, kedjeröka, dricka för många GT och diskutera livs viktiga frågor med korvförsäljaren klockan 04:30 på morgonen.

Du behöver inte andras bekräftelse. Du behöver din egen.Som en härlig blandning utav Norèn, Bergman och Antonioni, god natt!

Willkommen Bienvenue Welcome!


Min privata topphemliga blogg kommer jag att ha kvar, men även ha en offentlig blogg för Er!

Tre inlägg varje dag, ett varannan vecka eller ett i kvartalet, det kan jag inte svara på nu, det beror på vad jag känner att jag måste ta upp och skriva av mig om.


Idag går jag ut lätt med att tipsa er om Ola Joyce. Ett par mail skickades mellan Örebro och Dubai för några år sedan och jag har hållt koll på honom sen dess. Hänt Extra kan tjäna pengar på mig om några år om dom vill. Okej, det var ett skämt.
Tillbaka till musiken: annorlunda ordkonstnär som inte blivit stöpt i en mall tillsammans med allt annat i musikväg idag. Texterna betyder någonting, det är inte ord som passerar snabbt igenom hjärnan, utan man lyssnar med eftertanke.
Det kommer bli någonting stort och bra utav honom.

Snygg på utsidan och intressant på insidan, Ola Joyce.

Lyssna på honom på Spotify, tv4play, p3populär, Myspace, Youtube eller om ni är lite bättre köp låtarna på iTunes.
Om det finns en snart färdigställd platta ( Man börjar ju undra Ola! ) så säger han att den ska komma i Maj. 

 


RSS 2.0